Na Camp Nou problem za problemom: Xavi zbog situacije sa Piqueom mora u potragu za novim štoperom

Xavi Hernandez je doveden da posloži kockice na Camp Nou i vrati Katalonskog giganta na pravi put, ali to neće biti ni malo lagan zadatak.


Za sada stvari ne funkcionišu kako trebaju, a najveći problem je teška finansijska situacija koja za sada nedozvoljava upravi Barce da dogovori niti jedno pojačanje. 

Na sve probleme sa kojima se susreće Katalonski gigant pojavio se novi, a riječ je o Gerard Piqeu. Prema navodima uglednog španskog lista Diario Sport, Xavi nema namjeru računati na iskusnog štopera sledeće sezone iz razloga što ima velikih fizičkih problema koji su ga u finišu sezone odvojili sa terena, ali i zbog neprofesionalnog ponašanja van istog.



Xavi je navodno već obavio razgovor sa 35-godišnjim Špancem i sve mu to rekao i kao zaključak razgovora jeste da je najbolje da napusti Camp Nou, navodi isti izvor. Upravo zbog toga novi štoper je prijeko potreban na Camp Nou i meta je već pronađena, a nalazi se u La Ligi. 

Navodno je riječ o velikoj želi Thomas Tuchela, Jules Koundeu. Zvijezda Seville se unazad nekoliko prelaznih rokova dovodi u vezu sa odlaskom sa Ramon Sanchez-Pizjuana, a izgleda da će se ovo ljeto to definitivno i desiti. Biće veoma zanimljivo ispratiti ovu sitaciju jer je u ovom trenutku Chelsea daleko moćniji u finansijskom smislu i pravo je pitanje da li će Barca uspjeti šta učiniti.



Ipak, 23-godišnji Francuz bi više volio ostati u Španiji nego da mijenja destinaciju, ali su ipak milioni u pitanju i vrlo vjerovatno da ćemo Koundea gledati na Stamford Bridgeu. Očekuje nas prava borba za Koundea jer i jednom i drugom treneru je neophodan novi štoper. Budući da Pique potencijalno napušta Camp Nou, a Antonio Rudiger i Andreas Christensen su već napustitili Stamford Bridge, borba za Francuza će biti veoma interesantna. 

Iz Barcelone se nadaju da će prodati Frenkie De Jonga i da će taj novac moći uložiti u Koundea, dok Chelsea ovo ljeto neće brinuti oko finansija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.