Nova era na Stamford Bridgeu kreće ovo ljeto: Tuchel na radaru ima 2 veoma kvalitetna krilna napadača

Chelsea je dobio novog vlasnika, Todda Bohleyja, koji namjerava nastaviti tamo gdje je stao bivši prvi čovjek velikana iz Londona, Romana Abramovicha.


Abramovich je zbog trenutne situacije bio primoran da napusti Stamford Bridge kako bi klub mogao normalno funkcionisati.

Koliko je Roman zapravo volio klub govori i činjenica da je sav novac koji je dobio prodajom dao u humanitarne svrhe, navode ugledni ostrvski mediji. Thomas Tuchel ovo ljeto kreće u novu eru na Stamford Bridgeu jer će doći do veliki promijena u klubu. Nekolicina igrača je već najavila odlazak i moraće se pronaći adekvatne zamijene.



Antonio Rudiger je napustio London i u novoj sezoni ćemo ga gledati u dresu Kraljevskog kluba. Takođe, je i Andreas Christensen je najavio svoj odlazak, a Danac bi svoju karijeru mogao nastaviti u drugom velikanu La Lige, Barceloni. Sigurno da to neće biti jedini odlasci sa Stamford Bridgea ovo ljeto i iskusni Njemac mora ekspresno reagovati. 

Novi vlasnik je najavio da će dati ogroman novac Tuchelu samo kako bi opet napravio strašan tim za sledeću sezonu. Ipak, prema navodima uglednih ostrskih medija bliskih Chelsiju, Tuchel namjerava ofanzivni red ojačati prije nego krene dovoditi pojačanja u zadnju liniju. U moru ofanzivnih riješenja, Tuchel je bacio oko na veliki promašaj Barcelone i zvijezdu Leedsa.



Riječ je o Ousmane Dembeleu i Raphinhi, igračima koji igraju na poziciji desnog krilnog napadača, ali mogu odgovoriti zadatku i na lijevoj strani terena. 25-godišnji Francuz bi u London stigao kao slobodan igrač jer mu ugovor ističe ovo ljeto, a Raphinha bi došao za cifru od oko 50 miliona eura. Dembele je u zadnje vrijeme i proigrao pod palicom Xavija i upravo zbog toga Tuchel želi da ga dovede. 

Njih dvojica se dobro poznaju još iz vremena kada je Dembele bio u Borussiji Dortmund, a Tuchel tada bio trener popularnih Milionera. 

Ostaje da sačekamo i vidimo razvoj situacije oko ova 2 transfera, ali nas više čudi što Njemac razmišlja o ofanzivnoj liniji, a ne defanzivnoj.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.