Lukaku je jedan od najvećih promašaja koji se treba zamijeniti: 3 opcije u igri za novog špica Plavaca

Romelu Lukaku je doveden prošlo ljeto za rekordnih 113 miliona eura, ali sada godinu dana kasnije Belgijanac je veliki promašaj i veoma blizu napuštanja Stamford Bridgea.


Belgijanac se nije najbolje snašao u Londonu i njegov povratak je možda i najveća greška Thomas Tuchela otkako se bavi trenerskim poslom. 

Ovo ljeto će biti veoma teško za Tuchela i cijelu upravu jer pored pozicije napadača i zadnja linija bi trebala doživiti rekonstrukciju. Antonio Rudiger i Andreas Christensen sigurno napuštaju klub, ali neće njih dvojica biti jedini koji će ovo ljeto napustiti Stamford Bridge. Na svu sreću novi vlasnik, Todd Bohley, će dati ogroman novac na raspolaganje kako bi se napravio super moćan tim za sledeću sezonu.



Prema navodima uglednih britanskih listova, Tuchel je prvo spreman dovesti novog špica jer bi trebao Lukaku da napusti klub. Pominje se povratak u Inter na pozajmicu, ali za sada nekih konkretnih dogovora nema. Ipak, prema istim izvorima, Tuchel je već spremio alternativna riješenja koja će zamijeniti Belgijanca u srcu šesnaestercu, a riječ je o 3 vrhunska špica. 

Prvo ime jeste jedan od najboljih ofanzivnih igrača iz minule sezone, Christopher Nkunku. Zvijezda Leipziga iza sebe ima fantastičnu sezonu koja bi Bundesligašu mogla dobrano napuniti kasu. 35 golova i 19 asstencija na 50 utakmica je zaista sjajan učinak i zbog čega je primjećen. Ostala dva imena koja su stavljena na spisak jesu dvije zvijezde Manchester Cityja, Raheem Sterling i Gabriel Jesus.



I Sterling i Jesus bi mogli ovo ljeto napustiti Etihad, a tu prvenstveno govorimo o Brazilcu koji se pored Erling Haalanda neće naigrati. Od tri navedena imena samo je Jesus klasični napadač, ali Nkunku i Sterling bi mogli igrati kao lažne devetke. Biće veoma zanimljivo viditi prvo situaciju oko Belgijanca, a tek kasnije ko će stići na Stamford Bridge da zakrpi rupe u napadu. 

Vjerujemo da uprava Plavaca neće pitati za novac, ali su svjesni da neće samo pozicija napadača biti prioritet ovo ljeto.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.