Sudbina Ricea se tek sada komplikuje: Moyes u London želi da dovede kapitena Southamptona

West Ham se zadnjih godina iskristalisao kao velik i ozbiljan klub koji je tu u samom vrhu Premier lige i jako mu malo fali da se domogne mjesta koje vodi u Ligu prvaka.


David Moyes je čovjek koji je najviše zaslužan zašto popularni Čekićari izgledaju tako na terenu i što se nikoga ne plaše. 

Veliki uspjeh je bio plasman u polufinale Europa lige gdje su ispali od kasnijeg osvajača Eintrachta iz Frankfuta, ali sa tim se ne žele zadovoljiti nego u novu sezonu žele ući još jači i bolji. Za sada njihovo jačanje protiče mirno i bez puno pompe, a najbitnije za Moyesa jeste da pokuša zadržati najboljeg igrača tima, Declan Ricea. 23-godišnji Englez je jedan od najtraženijih i najboljih veznjaka na ostrvu, ali je odbio da produži novi ugovor i tu nastaju problemi.



Brojni velikani, pogotovo sa ostrva, žele da dovedu Ricea i njegova sudbina još nije poznata, da li ostaje na London stadionu ili ga napušta. Uprava Čekićara je uspjela da odbije sve napade velikana, ali izgleda da bi mogli u narednom periodu popustiti, kako prenosi ugledni britanski list The Mirror. Isti izvor navodi da je Moyes zainteresovan za veznjaka i kapitena Southamptona, a to može samo jedno da znači, Rice će napustiti Čekićare tokom ljeta. 

James Ward-Prowse je velika želja Moyes i spreman je u narednim danima poslati ljude da sjednu za pregovarački stol sa upravom Southamptona. Na kraju minule sezone kopačke o klin je okačio i Mark Noble koji je cijelu svoju karijeru proveo u velikanu iz Londona. Veznjak je svakako Moyesu potreban zbog odlaska legende, ali sve više ukazuje da će klub napustiti i drugi veznjak.



27-godišnji kapiten Southamptona zadnjih sezona igra sve bolje i bolje, a u sezoni iza nas je postigao 10 golova uz 5 asistencija na 36 utakmica koliko je odigrao u Premier ligi. Ward-Prowes je dijete Southamptona i pravo je pitanje da li će ga uprava pustiti da ode, ali ako misli da napravi iskorak u karijeri i nada se nekom trofeju odlazak je jedini način da se to desi. 

Veoma zanimljivo transfer ljeto nas čeka na London stadionu i pravo je pitanje sa kakvim će se rosterom Moyes suprostaviti protivnicima u narednoj sezoni.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.