Arteta na Emirates dovodi novog Santi Cazorlu: Zvijezda Porta za svega 40 miliona stiže u London

Sigurno se mnogi sjećaju sjajnog veznjaka Santi Cazorle koji je sa velikim uspjehom nosio dres Arsenala, a koji i dan danas igra fudbal.


37-godišnji Španac trenutno nastupa za katarski Al-Sadd i opet pokazuje svoje fudbalsko umijeće gdje je na 16 utakmica stigao do učinka od 6 golova i 8 asistencija. 

Dres Topnika je nosio punih 6 sezona od 2012. do 2018. godine i za to vrijeme odigrao 179 utakmica. Bio je jedan od najomiljenijih u klubu i navijači ga se danas itekako sjete. Zadnjih sezona Arsenal ne izgleda baš najbolje, a u sezoni iza nas su bili na korak plasmana u Ligu prvaka međutim su ipak na kraju ostali kratkih rukava.



Nova sezona i novi problemi za Mikel Artetu jer ako misli napraviti ozbiljan rezultat i biti konkurentan rivalima sa vrha mora dovesti kvalitetne igrače. U Portugalu je pronašao vrhunskog veznjaka koga uspoređuju upravo sa Cazorlom i da svojim stilom igre dosta podsjeća na legendarnog Španca.

Riječ je o, zvijezdi Porta, mladom 22-godišnjem Fabiju Vieiri koji iza sebe ima fenomelnalnu sezonu gdje je na 39 utakmica imao učinak od 7 golova i čak 16 asistencija. Smatra se jednim od najboljih igrača Porta i portugalske lige i njegove sjajne partije nisu mogle proći neprmijetno. Prema navodima pojedinih uglednih brtianskih listova, uprava Topnika je skoro pa dogovorila posao vrijedan 40 miliona eura.



Ostalo je još neke sitnice da se završe kada bi transfer trebao biti ozvaničen. Navodno će Porto odmah inkasirati 35 miliona, a kroz određene bonuse ako se ostvare dobiti dodatnih 5 miliona eura. Vieira je dijete Porta i ovo bi mogla biti odlična prodaja koja će fino napuniti kasu. 

Ako bude igrao u Arsenalu kako je igrao u Portu i pokaže malo onoga talenta od Cazorle, Arteta bi mogao dobiti vrhunsko pojačanje za budućnost. 

Predviđa mu se itekako velika karijera i njegovo vrijeme tek predstoji, a pod vodstvom Artete bi mogao još više napredovati.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.