Crveni Đavoli ne odustaju od novog štopera: Ten Hag pripremio 40 miliona eura za starog poznainka

Erik ten Hag je doveden na klupu Manchester Uniteda kako bi na Old Trafford napokon donio neki pehar.


Za velikana, poput Uniteda, je nedopustivo da unazad 6 godina ni jedan trofej ne osvoje što momentalno utiče na atmosferu i nova pojačanja.

Takođe, plasman u Ligu prvaka nisu izborili i upravo zbog toga nisu uspjeli pobjediti Liverpool i dovesti Darwin Nuneza. Iako je ponuda Uniteda bila znatno veća od one koju je uprava Redsa poslala Benfici, Urugvajac se odlučio za Anfield i time nanio veliki udarac svima na Old Traffordu. Nije to jedini slučaj odbijanja prelaska na Old Trafford ovo ljeto i pred Ten Hagom je izuzetno težak zadatak kako sastaviti roster koji će se boriti za sami vrh Premier lige.



Prema navodima pojedinih uglednih britanskih listova, Holanđanin ne odustaje od dovođenja novog štopera i nakon što je propao transfer sa Jurrien Timberom, Ten Hag se okreće njegovom saigraču, a svom starom poznaniku. Ponuda od 40 miliona eura je spremna, a meta je Lisandro Martinez. Zvijezda Ajaxa i jedan od najboljih štopera današnjice je po svim karakteristikama idealan za novi Manchester United i savršeno se uklapa u Ten Hagove zamisli. Holanđanin itakako dobro poznaje 24-godišnjeg Argentinca jer ga je upravo on 2019. godine doveo iz argentinske Defense.

Sada želi da opet sarađuju i prema istim izvorima dvije strane su veoma blizu dogovora. Sigurno da Martinez želi napraviti korak dalje u svojoj karijeri i da bi bio veoma bitan kod svog bivšeg trenera.

Ostaje da sačekamo i ispratimo cijelu sitaciju, i vidimo koga će uspjeti sve Ten Hag dovesti na Old Trafford ovo ljeto.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.