Raphinha i Phillips su prošlost na Eland Roudu: Uprava obara klupski rekord zbog zvijezde iz Eredivisie

Kalvin Phillips je na pragu Manchester Cityja dok je druga zvijezda Leedsa, Raphinha skoro pa dogovorio svoj transfer u Chelsea.


Ništa još nije zvanično, ali i jedan i drugi bi svoje transfere trebali u narednim danima ozvaničiti čime bi Leeds dobio ozbiljan novac za ljetni prelazni rok. 

Svi su bili svjeni na Eland Roadu da će se teško zadržati dvojac koji je minule sezone nosio klub i najviše zahvaljujući njima dvojici Leeds je ostao u društvu najboljih. Sada kada su na pragu da ostanu bez dvije udarne igle alternativna riješenja se moraju pronaći. Imaće ozbiljan novac na rapolaganju, a navodno bi za ove dvije zvijezde mogli inkasirati i preko 100 miliona eura. Uprava već razmišlja kako taj novac da potroši i prema navodima uglednih britanskih listova ovo ljeto Leeds namjerava oboriti klupski rekord.



Rekord trenutno drži Brenden Aaronson koji će po otvaranju ljetne pijace stići na Eland Road, a uprava Leedsa je za njega izdvojila nešto malo više od 33 miliona eura. Sada su spremni za stepenicu više, a taj novac žele da ulože u zvijezdu PSV-a Cody Gakpa. 23-godišnji Holanđanin je prema Transfermarktu procijenjen na 30 miliona eura, ali vjerujemo da ga PSV neće pustiti ispod 40 miliona.

Gakpo igra na poziciji lijevog krila, ali mu nije strana ni pozicija klasičnog napadača kao ni desna strana terena i upravo bi mogao biti idealna zamijena za Raphinhu.

Ostaje da sačekamo razvoj situacije i vjerujemo ako ostanu bez dvije udarne igle da će to adekvatno nadomjestiti i napraviti tim koji će opet sačuvati status Premierligaša.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.