Ovakva čistka nije viđena na Camp Nou: Xavi prekrižio čak 12 zvijezda od kojih se očekuje višemilionska zarada

Xavi Hernandez je doveden da razbudi klub i pokuša ih vratiti na stare staze slave, one staze koje su Katalonskog giganta krasile kada je upravo Xavi bio u veznom redu.


Taj zadatak neće biti nimalo lagan jer se klub trenutno nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima i tim za novu sezonu će se teško skrpiti.

Ipak, prema navodima uglednog španskog lista Marca, Xavi je spremio veliko čišćenje tokom ljeta, čišćenje koje Camp Nou nikada nije vidio. Bivša igračka legenda Barcelone je odlučan u namjeri da na transfer listu stavi čak 11 zvijezda. Sve ovo čini kako bi se koliko toliko finansijska slika popravila, ali takođe je spreman da se odrekne igrača koji su u poznim igračkim godinama. Joan Laporta želi značajno da smanji troškove i velika čistka je jedini način za to.



Baraca će pored prodaje igrača, gdje se očekuje više milionski profit, takoše prodati i svoja TV prava, a tom prodajom se očekuje profit od nekih 600 miliona eura što opet nije dovoljno da se klub izvuče iz dugova. Ovo je prilika za brojne velikane da stignu do sjajnih pojačanja, a neki od ovih se već povezuju sa novim klubovima. 11 zvijezda koje će biti slobodni u izboru nove sredine su Frenkie de Jong, Segino Dest, Samuel Umtiti, Clement Lenglet, Memphis Depay, Miralem Pjanić, Neto, Martin Braithwaite, Riqui Puig, Francisco Trincao, Oscar Mingueza, Moussa Wague. 

Na spisku ima veoma zanimljivih imena i biće interesantno ispratiti ovu situaciju do kraja i viditi koga će sve moći prodati Xavi. 

Većina ovih igrača ne želi da se odrekne plate koju prima na Camp Nou jer u novom klubu bi se morali zadovoljiti znatno manjom cifrom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.