Conte i dvogodišnja pozajmica su postali trend: Italijan na Camp Nou pronašao prioritet za ljetni prelazni rok

Tottenham je uspio izboriti mjesto koje vodi u Ligu prvaka sledeće sezone i sada su primorani tokom ljeta sastaviti tim koji se neće obrukati u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu.


Antonio Conte je svojim dolaskom preporodio tim i složio kockice, a sada tokom ljetnog prelaznog roka želi dodatno ojačati svoje redove. 

Ipak, borba na više frontova zahtjeva i više vrhunskih igrača na svim pozicijama. Za sada u London je stigao iskusni Ivan Perišić, koji na Tottenham Hotspur stadion stiže besplatno, i Yves Bissouma sjajni veznjak koji stiže iz Brightona za cifru nešto malo manju od 30 miliona eura. Conte je za sada krenuo sa sjajnim igračima jačati svoj tim, ali na tome nema namjeru stati.



Italijan je poznat po tome da dovodi igrače na pozajmicu, ali u većini slučajeva radi se o dvogodišnjoj pozajmici. Upravo je Dejana Kulusevskog tokom zimskog prelaznog roka doveo na pozajmicu koja traje do ljeta 2023. godine. Dolazak 22-godišnjeg Šveđanina u London je pun pogodak i za Contea, ali i za Kulusevskog koji je totalno preporodio svoju karijeru.

Sada prema navodima uglednih britanskih listova, Conte je prvi favorit da dovede na pozajmicu zvijezdu Barce i sjajnog štopera, Clementa Lengleta. Isti izvor navodi da je opet riječ o dvogodišnjoj pozajmici i praksa se izgleda nastavlja. Italijan želi dodatno da ojača zadnju liniju kvalitetnim štoperom, ali kada je već ostao bez Alessandra Bastonija izbor je pao na zvijezdi Barce.



Razgovori se uveliko obavljaju, a dogovorena je navodno dvogodišnja pozajmica bez obaveze da ga kupe kada istekne pozajmica. Ovo bi mogao biti itekako dobar posao za Contea jer ako ne zadovolji njegove apetite može biti vraćen na Camp Nou, ali takođe ako se pokaže kao kvalitetan za Premier ligu vrlo lako može biti otkupljen po pristupačnoj cijeni. 

Conte zna šta radi i šta mu je potrebno kako bi se kockice posložile i kako bi njegov tim izgledao odlično na terenu u nadolazećoj sezoni.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.