Sudbina Silve je u rukama Cityja: Uprava postavila cijenu koja nije za svačiji džep i kako bi otjerala zainteresovane

Bernardo Silva je jedna od zvijezda Machester Cityja koja bi ovo ljeto mogla promijeniti sredinu.


Sjajni Portugalac je stanovinik Etihada već 5 godina, ali sada postoje neke naznake da bi tokom ljetnog prelaznog roka mogao napustiti plavi dio Manchestera.

Veznjak je u sezoni koja je iza nas odigrao čak 50 utakmica u svim takmičenjima što dovoljno govori koliko ga zapravo cijeni Pep Guardiola. Iako ima bitnu ulogu u timu Silva bi želio promijeniti sredinu, ali prema navodima uglednog španskog lista Sport, sudbina silve je u rukama uprave Cityja i pravo je pitanje šta će se desiti sa Portugalcem ovo ljeto.Naime, uprava Ctiyja nije spremna da proda Silvu ovo ljeto, ali ako igrač izrazi baš veliku želju da napusti Etihad to će biti jedino moguće ako na adresu kluba stigne ponuda teška 90 miliona eura. Ova cifra nije za svačiji džep, a pogotovo ne za Katalonskog giganta koji je bio zainteresovan za portugalca. Xavi Hernandez je želio svoj tim nadograditi zvijezdom Cityja, ali sada kada su saznali cifru vjerujemo da će odustati od toga.

Barca se nalazi u finansijskim problemima i samo ako Joan Laporta izvede neku magiju i pronađe novac može se desiti da Silva završi na Camp Nou.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.