Monaco kreće sa trošenjem novca zarađenog od Tchouamenija: Otpisana zvijezda Redsa prva meta

Uprava Monaca zadnjih godina radi odličan posao sa prodajom igrača koji itekako napune kasu velikana iz Kneževine.


Zadnji sjajno odrađen posao jeste prodaja Aurelien Tchouamenija koji je za 80 miliona eura plus određeni bonusi otišao put Madrida gdje je potpisao ugovor sa Realom. 

Ako se ispune svi bonusi Monaco bi mogao dodatno zaraditi još oko 20 miliona eura što je zaista sjana cifra. Ipak, i dalje ostaje neprikosnovena prodaja Kylian Mbappea koji je za 180 miliona eura prešao u PSG. Philippe Clement, trener velikana iz Kneževine, već razmišlja o novim pojačanjima i sklapanju tima za sledeću sezonu.



Iako su ostali bez veznjaka, prema navodima uglednih francuskih medija, Clement razmišlja o dovođenju ofanzivnog univerzalca. Riječ je o otpisanoj zvijezdi Liverpoola, Takumiju Minaminu, koji se u sezoni iza nas i nije baš naigrao. Jurgen Klopp je Japanca koristio u kup utakmicama, a u Premier ligi je odigrao svega 176 minuta što je jako malo. 

27-godišnji Minamino zbog želje za većim brojem minuta želi napustiti Anfield, a prema istim izvorima nova destinacija će biti Kneževina. Ostalo je još da se dogovore oko sitnih detalja, a Monaco će ovaj transfer koštati oko 18 miliona eura, 15 miliona odmah i plus 3 miliona kroz određene bonuse. Tako će Monaco pobjediti Leeds i Southampton koji su takođe željeli Japanca.



Prirodna pozicija Japanca jeste uz lijevu aut liniju kao krilni napadač, ali se itekako snalazi i kao desno krilo, ali i kao prednji vezni. Upravo zbog svoje univerzalnosti i niske cijene na tržištu bi mogao postati odlično pojačanje za narednu sezonu. Vjerujemo da ovo neće biti jedini potpis i da Monaco tek treba početi trošiti novac zarađen od Aureliena.

Clement će morati nadomjestiti odlazak na poziciji zadnjeg veznog i biće veoma zanimljivo ispratiti ko će naslijediti Tchouamenija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.