Budućnost na beku je osiguran - Prije 4 godine su ispustili Cancela, a sada novog pronašli u omladincima

Manchester United je prije 4 godine bio nadomak potpisivanja ugovora sa jednim od najboljih bekova današnjice, Joao Cancelom, ali taj transfer je propao.


Ed Woodward je dobijao preporuke sa svih strana da stupi u kontakt sa agentom Portugalca i da ga dovede na Old Trafford, ali on nije želio to da čuje jer je imao kvalitetne bekove. 

Cancelo je umjesto Old Trafforda prvo zavržio u Juventusu gdje je nakon godine dana završio u gradskom rivalu Cityju za 65 miliona eura. 28-godišnji univerzalni bek se smatra jednim od najboljih bekova današnjice i vjerujemo da ga je imao United u svojim redovima danas ne bi imao problema. Prije 4 godine su ostali bez Cancela, a Erik ten Hag je novog pronašao u omladincima i ove sezone bi mogao da napokon i debituje.



Riječ je o mladom 19-godišnjem Alvaro Fernandezu koji je proglašen za igrača godine u selekciji do 23 godine gdje trenutno nastupa. Španac je prije 2 godine stigao iz Real Madrida u crveni dio Manchestera potpuno besplatno i svi mu predviđaju da je ovo njegova godina i da je vrijeme da debituje za prvi tim. Ten Hag će imati priliku da se lično uvjeri u kvalitete Španca jer je sa prvim timom započeo pripreme.

Fernandez igra na poziciji lijevog beka i trebao bi biti zamijena za Luke Shawa koji igra veoma promjenljivo. 

Mladog Fernandeza već uspoređuju sa Cancelom i predviđaju mu veoma blistavu karijeru, a sam igrač se nada da će izboriti svoje mjesto kod Ten Haga.

Alvara krasi brzina, hrabrost, i bek je koji razumije moderan fudbal zbog kojeg mu je pogled uvijek usmjeren prema protivničkom golu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.