Tuchel zbog cijene odustaje od De Ligta: Zamijena je već spremna - Postoji prioritet, ali i rezervna riješenja

Thomas Tuchel će tokom ljeta imati velikih problema da stastavi tim jer će tokom samo jednog prelaznog roka ostati bez dva standardna štopera.


Antonio Rudiger odlazi put Madrida i potpisuje ugovor sa Realom, dok Andreas Christensen takođe napušta klub, ali nova destinacija još nije poznata. 

Odlazak dva standardna defanzivca će biti veliki udarac i njihova zamijena je tokom ljeta prioritet. Isto tako Tuchel je ostao i bez Romelu Lukaku koji se na pozajmicu vraća u Inter pa bi i pozicija napadača tokom ljeta trebala da se pojača. U zadnje vrijeme se mnogo priča o tome da je Matthijs de Ligt prioritet da se dovede u London, ali prema navodima uglednog birtanskog lista Daily Mail od tog transfera neće biti ništa.



Tuchel će navodno odustati od mladog Holanđanina iz razloga što je cijena previsoka i novi vlasnik nije spreman izdvojiti toliki novac samo za jednog igrača, a rijč je o čak 110 miliona eura koliko Juventus traži za svoju zvijezdu. Nije mnogo trebalo Njemcu da pronađe alternativna riješenja kojih ima nekoliko, a u prvom planu je jedno ime. 

Milan Skriniar je na vrhu liste želja i on je trenutno, prema istom izvoru, primarna želja Tuchela da se dovede u London. 27-godišnji Slovak bi bio daleko jeftinija opcija od De Ligta, a prema navodima Fabrizio Roman Plavci ciljaju još nekoliko igrača u slučaju da Neroazzurri ne pristanu na prodaju sjajnog štopera. Postoje još tri alternative ako se Chelsea i Inter ne uspiju dogovoriti oko Slovaka.



Riječ je o Kalidou Koulibalyju, Jules Koundeu i Nathan Akeu kao potencijalnim pojačanjima za narednu sezonu. Ove tri opcije su samo u slučaju da propadne transfer Skriniara, ali vjerujemo da Tuchel razmišlja o još jednom kvalitetnom štoperu jer trenutno ne raspolaže sa mnogo igrača na toj pozciji.

Thiago Silva sa 37 godina u nogama, Malang Sarr i Trevoh Chalobah su igrači koje trenuno ima na štoperskim pozicijama Tuchel. 

Biće veoma interesantno ispratiti cijelu situaciju na Stamford Bridgeu i koga će Tuchel uspjeti angažovati za novu sezonu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.