Arteta nastavlja sa jačanjem tima: Nakon Vieire na Emirates stiže jedno od najboljih krila Premier lige

Mikel Arteta je odlučan ovo ljeto napraviti tim koji će nakon dugo vremena naći u Ligi prvaka.


Ove sezone su bili nadomak plasmana u najjače klupsko takmičenje na Starom kontinentu, ali su izabranici Artete u samom finišu posustali i zauzeli 5. poziciju.

Na Emirates je već doveden najbolji igrač Europskog prvenstva do 21 godine, Fabio Vieira, a u London stiže iz Porta za svega 35 miliona eura. Riječ je o zaista sjajnom veznjaku koji je u minuloj sezoni imao učinak od 6 golova i čak 14 asistencija na svega 27 utakmica u portugalskom prvenstvu.



Sigurno da će biti veliko pojačanje za Artetu i da se od njega očekuju sjajne partije u budućnosti. Pored 22-godišnjeg Portugalca u London je stigao i mladi Marquinhos, kao i Matt Turner. Sigurno da se na ovome neće zaustaviti Arteta, a sada je prioritet napadač i želja je Gabriel Jesus. Tokom januara klub je napustio Pierre-Emerick Aubameyang, a ovo ljeto bi mogao klub napustiti i Alexander Lacazette.

Međutim, prema navodima uglednog Mundo Deportiva, Arteta je bacio oko na jedno od najboljih krila na ostrvu i prema istom izvoru trenutno su najbliži potpisu. Riječ je o zvijezdi Leedsa, Raphinhi, koji je jedan od najtraženijih krilnih napadača na tržištu ovo ljeto. Mnogo se povezivao sa odlaskom na Camp Nou, ali sada je sve bliži Londonu i Emiratesu.



Naime, iako su razgovori uznapredovali Arsenal nije siguran da će potpisati Brazilca jer postoji veliki problem, a on je Liga prvaka. Raphinha želi igrati najjače klupsko takmičenje na Starom kontinetnu, ali to u Arsenalu neće moći igrati u sledećoj sezoni. Međutim, postoji velika nada uprave Topnika da će se Brazilcu sviditi projekat koji je Arteta zamislio i da će se na kraju ipak odlučiti za London prije Barcelone.

 Prema Transfermarktu Raphinha je procijenjen na 45 miliona eura, ali je uprava Topnika ovo ljeto spremna razbiti kasu i napraviti dominantan tim.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.