Dolazak novog štopera otvara vrata Ramosu: Novi trener PSG-a iz Serije A dovodi defanzivca od 60 miliona eura

Sergio Ramos bi nakon samo godinu dana u PSG-u mogao promijeniti sredinu, a razlog jeste mogući dolazak novog štopera.


Bivša legenda Real Madrida je u spektakularnom transferu napustio Santiago Benrabe i odlučio se za glavni grad Francuske i PSG. 

Ipak, to je za njega veliki promašaj u karijeri, ali su i povrede te koje su ga spriječile da se dokaže navijačima PSG-a. 36-godišnji Španac je stigao potpuno besplatno u Pariz, ali za godinu dana je uspio da upiše tek 13 utakmica u svim takmmičenjima što je razočaravajuća statistika za nekoga ko se smatra jednim od najboljih defanzivaca na planeti.



Upravo zbog povreda Ramos bi mogao već ovo ljeto napustiti Park Prinčeva i ostaviti prostora za novog štopera. Očekuje se dolazak novog trenera Christophe Galtiera, a iako još nije zvanično postao prvi trener Parižana on već ima svoje želje. Prema navodima uglednih francuskih listova, Galtier kao prvu akviziciju želi zvijezdu Intera, Milana Skriniara. 

Uprava je navodno već spremila 60 miliona eura, novac koji bi trebao zadovoljiti apetite uprave Neroazzurra. Isti izvor navodi da je Inter spreman prihvatiti tu ponudu iz razloga što žele popraviti finansijsko stanje u klubu. Dolazak 27-godišnjeg defanzivca bi značajno pogurao odlazak Ramosa sa Parka Prinčeva jer bi bio veliki broj štopera.



Pored Ramosa tu su još Marquinhos, Thilo Kherer, Abdou Diallo i Presnel Kimpembe, što dovoljno govori da bi bar jedan defanzivac trebao promijeniti sredinu. Ramos je po svim parametrima najslabija karika i vjerujemo da će se Galtier zahvaliti iskusnom Špancu i otvoriti mu vrata kluba. 

Vrlo vjerovatno da će se Ramos vratiti u La Ligu i to vjerovatno u Sevillu gdje će i okončati svoju profesionalnu karijeru.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.