Zapata odlazi, a klub zadovoljno trlja ruke: Kolumbijac sve bliži ostrvu dok je zamjena ekspresno pronađena

Atalanta zadnjih nekoliko godina igra zaista sjajan fudbal i jedni su od najprijatnijih iznenađenja kako Serije A tako i Lige prvaka.


Gian Piero Gasperini je posložio kockice i trenutno raspolaže fenomenalnim pojedincima, a rezultat toga jeste 4. pozicija u Seriji A.

Gotovo sigurno da nemaju namjeru se predati u borbi za Scudetto, a trenutno zaostaju za prvoplasiranim Interom 8 bodova što svakako nije nedostižna prednost. Zimski prelazni rok još uvijek traje, a klub iz Bergama bi do kraja januara mogao ostati bez jednog od najboljih igrača.



Naime, Duvan Zapata je zapao za oko najbogatijem klubu na planeti i njego odlazak bi mogao smanjti nadu za Scudetto. Newcastle United i Eddie Howe žele sjajnog Kolumbijca dovesti na St James Park kako bi im pomogao u misiji opstanka u društvu najboljih. 

Uprava popularnih Svraga je na adresu Gewiss stadiona poslal ponudu tešku 40 miliona eura, a klub iz Bergama zadovoljno trlja ruke i spreman je pustiti sjajnog napadača u najjaču ligu na planeti. Prema navodima uglendog italijanskog lista CalcioMercato, Kolumbijac nema ništa protiv da ode na ostrvo, a kako i ne bi kada mu klub sa St James Parka nudi godišnju platu od 6,5 miliona eura što je zaista sjajan iznos pogotovo kada se uzme u obzir da Zapata ima 30 godina.



Isti izvor takođe navodi da je uprava Atalante već pronašla zamjenu za napadača i to u jednom od najboljih napadača Serije A. Riječ je igraču Torina, Andrea Belottiju. Sjajni Belotti se zadnjih nekoliko sezona dovodi u vezu sa odlaskom, ali do sada je ipak ostao vjeran klubu. Međutim, Atalanta je ozbiljno zagrizla i mogli bi viditi da Belotti promjeni boje dresa do kraja januara. 

Belotti na kraju sezone ostaje bez ugovora i ovo je zadnja prilika za Torino da zaradi nešto njegovom prodajom. 

Do kraja prelaznog roka nije ostalo još puno i očekujemo da u narednim danima se završi transfer Zapate i da se onda svim silama krene po Belottija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.