Nakon samo 6 mjeseci Sancho i United blizu rastanka: Uprava Engleza ponudila velikanu La Lige

Manchester United je tokom ljeta potrošio ozbiljan novac na pojačanja, a ista ta pojačanja nisu mnogo toga dobrog donijela klubu.


Na Old Trafford su stigli Jadon Sancho za koga je uprava izdvojila čak 85 miliona eura, a još su stigli i bivši igrač Crvenih đavola Cristiano Ronaldo te zvijezda Real Madrida Raphael Varane. 

Za ova 3 sjajna igrača je potrošeno 140 miliona eura, a jedini za koga se može reći da se dokazao na Old Traffordu jeste upravo bivši igrač Crvenih đavola 36-godišnji Ronaldo. Sancho je veliko razočarenje, a stigao je iz Borussije Dormtund kao jedan od najboljih igrača Bundeslige, ali u najjačoj ligi se za sada nije snašao.



21-godišnji Englez je od dolaska na Old Trafford u dresu Uniteda odigrao 23 utakmice i uspio tek da postigne 2 gola bez asistencije što je zaista poražavajuča statistika za tako skupo plaćenog igrača. Prema navodima pojednih medija sa ostrva, sjajni krilni napadač bi nakon samo 6 mjeseci u Manchesteru mogao promjeniti grad i ligu. 

Naime, uprava Uniteda je navodno ponudila Sancha velikanu La Lige, a riječ je o Barceloni. Španski ugledni list El Nacional navodi da je uprava Uniteda krilnog napadača stavila na stol Barci, a Xavi navodno nema ništa protiv toga da Engleza vidi na Nou Campu.



Isti izvor takođe navodi da je United postavio i cijenu, a ona glasi 60 miliona eura što predstavlja problem za Joana Laporta jer taj novac nema na raspolaganju trenutno. Xavi je otpisao Ousmane Dembelea i upravo zbog toga mu je potreban jedan kvalitetan krilni napadač. Jedan takav jeste svakako Englez, iako se nije najbolje snašao na Old Traffordu i Premier ligi, Xavi vjeruje da ako stigne može podići nivo igre na veći level i da bi mu možda fudbal u La Ligi prijao. 

United nas je od odlaska Sir Alex Fergusona na svašta naučio, ali ovo što danas rade ne znamo kako da opišemo riječima. 

Prelazni rok se završava zadnjeg dana u januaru i do tada ćemo saznati da li će skupo plaćeno pojačanje nakon samo 6 mjeseci napustiti Old Trafford.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.