Teško se iko mogao nadati ovakvom razvoju situacije: Ljetos stigao, a već sada želi da napusti Contea

Sinoć smo bili svjedoci preokreta kakav se rijetko viđa na fudbalskim terenima, a glavni akteri su bili Leicester City i Tottenham.


Naime, do 95. minuta popularne Lisice su imale 2:1 i sigurna 3 boda u džepu, ali onda na scnenu stupa Steven Bergwijn i sa 2 gola preokreće rezultat u korist Spursa. 

Prvo je u 95. minuti poravnao na 2:2 da bi samo 2 minuta kasnije postavio konačnih 2:3 i bio u glavnoj ulozi velikog preokreta. Sve je to sa klupe u neverici pratio Antonio Conte koji za sada radi odličan posao na klupi Spursa i ako ovako nastavi njegova ekipa bi se mogla na kraju sezone naći na mjestu koje vodi u Ligu prvaka sledeće sezone.



Međutim, da ima problema unutar kluba ima, a trenutno ih pravi igrač koji je u London stigao tokom ljeta kao veliko pojačanje. Naime, radi se o Pierluigi Gollini, golmanu Atalante koji je na pozajmicu stigao u Spurse, a koji je nadao da će sa gola izbaciti kapitena Hugo Llorisa. 

Izgleda, ipak to se neće desiti i prije da će Italijan napustiti klub nego Francuz. 26-godišnji Italijan je ove sezone branio na svega 10 utakmica što je ispod njegovih očekivanja i želi da do kraja zimskog prelaznog roka napusti klub i ode negdje gdje će biti prva opcija na golu. Ugledni italijanski list CalcioMercato navodi da se Gollini želi vratiti u Seriju A, a na Apeninskom poluostrvu za njegove usluge je zainteresovan Lazio i Maurizio Sarri.



Sarri želi pod hitno da pronađe novog golmana koji će biti prva opcija prije Pepe Reine i Thomasa Strakoshe. Conte sigurno ne bi imao ništa protiv da Gollini ode jer ne želi da niko narušava dobru atmosferu u svlačionici, a prije nekoliko dana je i zvanično produžena saradnja sa Llorisom i Gollini sigurno još zadugo ne bi postao prva opcija na golu.

Gollini ako napusti London na novi aganžman sigurno neće puno čekati, a povratak u Seriju A je sigurno najbolja opcija za njega i njegovu karijeru.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.