Zaboravljeni Balotelli veoma blizu povratka u Premier ligu: Posrnuli velikan u Italijanu vidi ruku spasa

Sigurno je da se svi i dalje sjećaju Marija Balotellija, biše zvijezde Manchester Cityja i Liverpoola, a danas člana turske Adane Demirspora.


31-godišnji Italijan pored Liverpoola i Cityja u karijeri je igrao još i za gradske rivale Inter i Milan, a u francuskoj je nastupao za Marseille i Nicu. 

Minule sezone je igrao čak u Seriji B za Monzu, klub koji je u vlasništvu Silvio Berlusconija. Međutim, nakon što Monza nije izborila Seriju A, projekat je propao i sjajni špic se odličio za Tursku i Demirspor. Prema navodima pojedinih medija, Mario bi i Tursku mogao napustiti nakon samo pola godine, a sve je bliži povratku u najjaču ligu na planeti.



Navodno za usluge sjajnog Italijana je zaintereosvan Newcastle United, klub koji se bori za opstanak u društvu najboljih. Eddie Howe je bacio oko na Balotellija i učiniće sve da do kraja januara Italijana dovede na St James Park. Za razliku od ostalih igrača za koga je Newcastle zainteresovan, Balotelliju sigurno neće biti problem doći u klub koji se bori za opstanak. 

Naprotiv, to bi napadaču mogao biti dodatni motiv da pokaže sav svoj potencijal i da zahvaljujući njegovim sjajnim partijama i golovima klub ostavi u društvu najboljih. Mohamed bin Salman, novi vlasnik popularnih Svraka, je krenuo sa trošenjem novca, a prva pojačanaj koja su stigla su Kieran Trippier i Chris Wood.



Sigurno je da uprava na ova 2 pojačanja neće stati i daće sve od sebe da na St James Park stigne još neko veliko ime. Dolazak Balotellija bi bio veliki posao za Svrake, a Howe smatra da bi sa njim u napadu klub imao daleko veće šanse za opstanak u ligi. Balotelli je u karijeri do sada odigrao više od 400 utakmica i postigao više od 175 golova. 

Svi se sigurno sjećaju njegovih spektakularnih golova kako za City, Liverpool, Inter i Milan, tako i za reprezentaciju Italije. 

Pored sjajnih parija na terenu Balotelli je poznat i po ispadima van njega zbog čega karijera nije ispala onako kako je mogla.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.