Nekim igračima novac nije prioritet: Tagliafico, umjesto u bogatog Premierligaša, želi u velikana La Lige

Nicolas Tagliafico se smatra jednim od najboljih igrača Ajaxa i sigurno je u samnom vrhu što se tiče defanzivaca u Eredivise.


Sjajnim partijama, koje pruža zadnjih sezona, je skrenuo pažnju na sebe i sve su prilike da će napustiti Johan Crujiff Arenu u nekom od narednih prelaznih rokova i napraviti veliki transfer. 

Za njegove usluge su bili zainteresovani brojni klubovi, a najveći interes pokazuju velikani iz najjače lige na planeti, Premier lige. Chelsea, Aston Villa i Newcastle United su klubovi koji žele u svojim redovima da vide sjajnog 29-godišnjeg lijveog beka.



Međutim, prema navodima italijanskog novinara specijalizovanog za fudbalske transfere, Fabrizio Romana, lijevi bek bi mogao umjesto na ostrvo završiti na Pirinejskom poluostrvu u La Ligi. Ono što je interesantno jeste da su super bogate Svrake nudile veliki novac Ajaxu za Argentinca, a Taglificu sjajnu platu, ali izgleda da danas ima igrača kojima novac nije presudan u izabiru nove sredine. 

Taglifico prema Romanovim navodima želi svoju karijeru nastaviti u Barceloni, a Katalonski gigant ga je spreman dovesti na pozajmicu. "Nicolas Tagliafico se zalaže da se pridruži Barceloni do kraja zimskog prelaznog roka. Ajax želi da ga proda trajno, a iz Barce razmišljaju samo o pozajmici", napisao je na svom Twitter profilu Romano i dodao.



"Tagliaficio se želi što prije pridružiti klubu sa Nou Campa i nada se da će ga Ajax pustiti kako bi napravio veliki iskorak u svojoj karijeri", bio je jasan Italijan. Argentinac je u Amsterdamo od januara 2018. godine i od tada je standardan član prve postave Erika ten Haga. 

Za 4 godine je odigrao 154 utakmice i pri tome ima učinak od 15 golova i 20 asistencija što je za jednog beka sjajan statistika koja ga je i preporučila Xaviju.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.