Messi se našao na udaru kritika, ali dobio podršku kojoj se nije nadao: Zvijezda Reala brani Argentinca

Lionel Messi je tokom ljetnog prelaznog roka iznenadio sve ljubitelje fudbala kada je napustio Nou Camp i odlučio svoju karijeru nastaviti u PSG-u.


Argentinac je kao slobodan igrač napustio klub i pridružio se velikanu iz Pariza koji sada raspolaže sa velikim brojem zvijezda na jednom mjestu. 

Pored Messija na Park Prinčeva su redom stizali Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Nuno Mendes i Danilo Pereira. Mnogi su odmah PSG svrstali kao prvog favorita za osvajanje Lige prvaka, ali izgleda da to neće biti nimalo lagan i jednostavan posao. Naime, Messi nije prenio onu formu kakvu je imao u Barceloni i u novom klubu sezonu nije započeo onako kako su sigurno mnogi zamišljali.



Na 12 utakmica u Ligue 1 Argentinac je postigao svega 1 gol, ali pored svog imena ima i 5 asistencija. Međutim, on se ipak našao na udaru kritičara što je danas sasvim normalno, ali ono što je sve iznenadilo jeste ko je stao u njegovu odbranu. Naime, riječ je o zvijezdi Real Madrida, Karim Benzemi koji je stao u odbranu Messija. "Ovo je tek početak i još se prilagođava. Možda ne daje mnogo golova, ali pogledajte šta radi na terenu", započeo je sjajni Francuz i dodao.  "Oni koji kritikuju Messija ne znaju ništa o fudbalu", bio je jasan Benzema.

Real Madrid i PSG će se sastati u osmini finala Lige prvaka, a prvi meč je zakazan 15. februara na Parku Prinčeva. 

Tako će Messi opet imati priliku suprostaviti se Realu nakon odlaska iz La Lige, a ako uspije pomoći klubu da prođu Kraljevski klub sigurno će svima začepiti usta.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.