Sudbina Salaha i dalje nije poznata: Klopp zbog toga već identifikovao savršenu zamjenu za Egipćanina

Jurgen Klopp je trenutno lišen usluga jednog od najboljih igrača Premier lige i sigurno najboljeg igrača svog tima, Mohamed Salaha.


Egipćanin se trenutno nalazi na Afričkom kupu nacija gdje sa reprezentacijom Egipta igra osminu finala i ako se desi da stignu do samog kraja Klopp neće moći računati na njega do šestog februara. 

Međutim, ne predstavlja problem to što trenutno sjajni krilni napadač nije na raspolaganju nego što njegova sudbina na Anfieldu još nije poznata. Salah ostaje bez ugovora u ljeto 2023. godine, a uprava nikako da se dogovori sa njim oko novog što predstavlja veliki problem za budućnost kluba.



Za Klopp je trenutno on najvažniji igrač i ako se slučajno desi da ode iz kluba biće veliki udarac za sve. Svi u klubu rade na tome da Egipćanin dobije novi ugovor koji će ga, prije svega, finansijski zadovoljiti, ali za sada rezultata nema. Pravo je pitanje šta će se desiti sa Egipćaninom, ali prema navodima pojedinih medija sa ostrva, Klopp je već identifikovao savršenu zamjenu u slučaju da Salah napusti Anfield.

Navodno se radi o Jarrod Bowenu igraču West Ham Uniteda koji ove sezone blista u najjačoj ligi na planeti. Sjajne partije nisu ostale ne zapažene i navodno se očekuje da će dobiti poziv u reprezentaciju Engleske za naredne mečeve od strane Gareth Southgatea.



Kako selektoru tako i Kloppu je zapao za oko i mogao bi 25-godišnji igrač popularnih Čekićara napraviti veliki iskorak u svojoj karijeri. Isti izvori navode da ako Salah i ostane na Anfieldu klub će razmatrati opet da dovede sjajnog Engleza jer Egipćanin polako ulazi u godine i zamjena se na vrijeme treba pronaći.

Klopp smatra da bi dolazak Bowena bio pun pogodak za klub i da bi se Englez savršeno uklopio u njego stil igre.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.