Zbog Osimhena Napoli na zimu kreće po novog špica: 2 otpisane zvijezde Reala na meti Spallettija

Napoli na čelu sa Luciano Spallettijem novu sezonu je započeo na sjajan način, a prvi poraz su tek doživjeli minuli vikend od Intera 3:2.


Spallettija ne boli taj poraz koliko i činjenica da su ostali bez najboljeg igrača iz ove sezone, a riječ je o Victor Osimhenu. 

Sjajni Nigerijac je u 55. minuti napustio teren poslje sudara glavama sa jednim od Interovih fudbalera. Svi su mislili da nije strašna povreda međutim, nakon odrađenih analaiza, 22-godišnji Osimhen će pauzirati minimalno 3 mjeseca, a to je dug period za Napoli da ostane bez vrhunskog napadača.



Odmah je Spalletti upravi predao zahtjev da se na zimu dovede još jedan vrhunski napadač koji će odmjeniti Nigerijca dok se ne vrati. Trener Napolitanaca je u Real Madridu pronašao, smatra, idealnu zamjenu i samo je potrebno da odabere jednu od dvije zvijezde koje ima na raspolaganju. 

Ugledni italijanski listovi navode da je Spalletti u nedoumici koga izabrati, a bira između Mariano Diaza ili Luke Jovića. Jedan od njih dvojice bi trebao u januaru stići na Diego Armando Maradona stadion i rješiti pitanje napadača dok se Osimhen ne oporavi.



I jedan i drugi špic nisu u planovima kod Carlo Ancelottija, a Italijan želi da ih se na zimu riješi. Spalletti želi tu situaciju da iskoristi i pruži priliku jednom od dvojice sjajnih napadača. Napoli cilja opciju pozajmice sa pravom otkupa dok iz Reala žele da rasterete budžet i da ih prodaju. 

Ostaje da sačekamo ljeto i vidimo za koga će se odlučiti Spalletti, a reprezentativcu Nigerije da se što prije vrati na teren i nastavi gdje je stao.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.