Sportski direktor napušta Redse i ispunjava zadnju želju Kloppu: Sjajno krilo iz Londona stiže na Anfield

Liverpool ima sportskog direktora po imenu, Michael Edwards, koji je Jurgen Kloppu pomogao da napravi tim koji je osvojio Ligu prvaka i Premier ligu.


Edwards je na Anfieldu od 2011. godine, a funkciju sportskog direktora obavlja od 2016. godine, ali prema navodima Daily Expresa spreman je da napusti klub i krene dalje. 

To će svakako biti veliki udarac za sve u Liverpoolu jer je upravo Edwards na Anfield doveo imena poput Mohamed Salaha, Sadio Manea, Virgil van Dijka, Alisson i ostalih. Na kraju sezone bi, prema istom izvoru, Edwards trebao napustiti klub, a prije toga Klopp od njega ima još jednu želju.



Naime, Klopp želi da mu Edwards završi još jedan veliki transfer, prije nego što napusti klub. Daily Express navodi da je riječ o zvijezdi West Hama, Jarrod Bowenu, sjajnom desnom krilu koji od dolaska u London igra fenomenalno. Ove sezone je na statistici od 3 gola i 5 asistencija na 18 utakmica koliko je odigrao za Čekićare. 

24-godišnji Englez je prošle godine u januaru iz Hull Cityja stigao na London stadion za cifru od nešto malo više od 20 miliona eura. Kloppova želja jeste da ojača svoju ofanzivu jer, prije svega, nije poznata sudbina Mohameda Salaha koji još nije produžio novi ugovor. Sportski direktor će učiniti sve kako bi ispunio i zadnju želju Kloppa.



Problem na koji bi Edwards mogao naići jeste taj što uprava Čekićara nije volja pustiti jednu od svojih zvijezda. Ipak, isti izvor navodi da ako na adresu London stadiona stigne cifra od 50 miliona eura bili bi voljni pregovarati. 

Klopp zna da će u narednim godinama morati promjeniti skoro cijelu ofanzivu, a ovo mu je jedna od zadnjih prilika da iskoristi Edwardsa još jednom prije odlaska.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.