Sinoćni debakl uzdrmao stolicu Allegriju: Juve sve više sumnja u Italijana, a već poznato i ime nasljednika

Družina Massimiliano Allegrija je sinoć na gostovanju kod Chelsea na Stamford Bridgeu doživila pravi debakl.


Izabranici Thomas Tuchela su Bianconere ispatili nazad u Torino sa čak 4:0, a Plavci su bili uskraćeni za usluge najboljeg igrača Romelu Lukakua.

Ovaj poraz je upalio alarm na Allianz stadionu i prema navodima italijanskih medija stolica Allegrija se već počinje tresti. Nije samo debakl problem, problem je i to što se nakon 13 odigranih kola nalaze na 8. poziciji u Seriji A, a pri tome za vodećim dvojcem, Napoli - Milan, zaostaju već 11 bodova.



Iz Juventusa su se nadali da će Allegri razdrmati tim i vratiti dominaciju, a oni izgledaju lošije nego pod vodstvom Andrea Pirla iz minule sezone. Iako je Juventus prošao u nok-aut fazu Lige prvaka, svi vjeruju da bi se to teško desilo da nisu u grupi imali dosta slabije Zenita i Malmo.

Allegri je vezao dvije pobjede u Seriji A, ali je usljedio debakl koji je odmah dosta toga promjenio. Isti izvori navode da bi Allegri mogao dobiti otkaz ako se desi neki niz loših rezultata u nastavku sezone, a već se pominje potencijalno ime novog trenera.



Naime, na Allianz stadion bi mogla stići legenda Bianconera i reprezentacije Francuske, Zinedine Zidane. Francuz je trenutno bez kluba, a navodno je odbio mogućnosti da preuzme Manchester United i PSG, u slučaju da Pariz napusti Mauricio Pochettino. Sam Zidane je nekoliko puta izjavio da bi sledeći posao volio da imau reprezentaciji Francuske ili na klupi Juventusa. 

Ko zna možda u nekom narednom periodu Allegri upadne u novu negativnu seriju i dobije otkaz, a ona je za očekivati Zidanea na klupi samo ako prije toga ne preuzme Francusku.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.