Budućnost Lewandowskog na Allianz Areni je upitna: Odlazak se bliži, ali je zamjena napokon pronađena

Robert Lewandowski je trenutno najbolji igrač na planeti, po mnogima, a sinoć je to još jednom dokazao kada je preljepim makazicama zatresao mrežu Dynamo Kijeva.


33-godišnji Poljak zadnjih nekoliko sezona pokazuje zašto ga smatraju najboljim igračem na planeti, a kruna tih njegovih sjajnih partija bi bila osvojena Zlatna lopta. 

Konkurencija u tome mu je Karim Benzema koji igra u životnoj formi i Lionel Messi, ali ostaje da vidimo ko će dobiti to prestižno priznanje. Bilo kako bilo, ono što u Bayernu predstavlja problem jeste to što ne znaju šta će se desiti sa Poljakom na kraju sezone. Njegova želja je da okuša sreću negdje van Bundeslige, a kao moguća destinacija se spominje Real Madrid.



Ima ugovor sa klubom do ljeta 2023. godine, a u klubu su svjesni da sa 33 godine koliko ima neće sigurno još dugo moći igrati na ovako visokom nivou i da se nasljednik treba pronaći. Julian Nagelsmann je svjestan toga i polako posmatra transfer tržište. Ako Lewandowski napusti Allianz Arenu na kraju sezone trener Bavaraca je spremio već jedno ime i to veoma zanimljivo. 

Naime, prema navodima uglednih njemačkih listova, Nagelsmann je spreman tražiti od uprave da se dovede Dušan Vlahović. Reprezentativac Srbije i član Fiorentine je jedan od najtraženijih napadača današnjice, a razlog je jednostavan. Srbin je prošle sezone proglašen za najboljeg mladog igrača u Seriji A, ima svega 21 godinu, a ove sezone je već postigao 12 golova na 14 utakmica.



Na to sve Vlahović je odlučio napustiti Fiorentinu kada mu istekne ugovor, a uprava je spremna da ga proda kako bi zaradila odličann iznost. Navodno Fiorentina traži za Srbina 80 miliona eura, a pola Europe je ludo za njim. Nagelsmann smatra da bi Vlahović mogao nastaviti stopama Lewandowskog i da bi mu itekako odgovarao stil igre koju gaji Bayern. 

Nama ostaje da sačekamo i vidimo kako će se situacija razvijati i da li će na kraju sezone Poljak krenuti dalje sa svojom karijerom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.