Handanović na kraju sezone postaje bivši: Novi golman i najbolja moguća opcija stiže iz Premier lige

Samir Handanović je na golu Intera od 2012. godine, a u grad mode je stigao iz redova Udinesea za cifru od 15 miliona eura.


Od tada je nezamjenjiv na golu, a dovoljan dokaz jeste i kapitenska traka koju nosi na ruci, a za Neroazzure je odigrao preko 400 utakmica do sada. 

Smatra se za jednim od najboljih golmana u Seriji A, ali sa 37 godina koliko ima Inter mora gledati na nekog ko će ga zamjeniti. Prema navodima medija sa Apeninskog poluostrva, Simone Inzaghi je krenuo već u potragu i pronašao najbolju moguću zamjenu i to u najjačoj ligi na planeti, Premier ligi.



Zvijezda Manchester Uniteda, Dean Henderson je preko noći postao meta broj 1 za Inzaghija. 24-godišnji čuvar mreže Uniteda je u sjeni sjajnog David de Gee, a dovoljan pokazatelj toga jeste da se ove sezone još nije našao na golu u Premier ligi ili Ligi prvaka. 

Henderson je ove sezone za prvi tim Uniteda branio samo u utakmici EFL kupa protiv West Hama koju su izgubili 0:1. Svi su mislili da će Henderson nasljediti Španca koji je prošle sezone čak i izgubio mjesto prvog golmana od Engleza, ali se ipak De Gea opet vratio među stative gdje je postao nezamjenjiv i jedina svijetla tačka u sivilu Crvenih đavola.



Pominjalo se ime Andre Onane da bi moglo stići na Giuseppe Meazzu, ali sada izgleda da je odluka pala na Hendersona i mogao bi se to činiti kao pun pogodak. Radi se o zaista sjajnom golmanu, i prije svega mladom, koji bi mogao braniti dugi niz godina na vrhunskom nivou. 

Englez ima ugovor do 2025. godine i sa trenutnom tržišnom cijenom od 22 miliona eura prema Transfermarktu mogao biti odlična akvizicija Neroazzurra, a sigurno da je njegova želja napustiti klub i preći u neki gdje bi bio prva ocpija na golu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.