Xavi opet sve iznenadio imenom novog špica: Mlada zvijezda švajcarske lige sve bliža Nou Campu

Xavi Hernandez je pristao da sjedne na vruću stolicu Barcelone, a stigao je kao zamjena za Ronalda Koemana koji je dobio otkaz zbog niza loših rezultata.


Bivša igračka legenda kluba je napustila katarski Al-Sadd i postala novi trener Katalonskog giganta, a pred njim je itekako težak zadatak. 

Dolaskom na klupu, Xavi je mnoge stvari odmah u startu promjenio. Do sada je 2 puta vodio klub i ima učinak od 1 pobjede i 1 remija. Veliki problem na startu mu pravi realizacija zbog koje će na zimu krenuti u potragu za novim napadačem.



Sergio Aguero i Martin Braithwaite su van stroja i kao napadači mu ostaju samo Memphis Depay i Luuk de Jong na koga ne računa. Tek je nekoliko dana na klupi Barce, a već se povezivao sa mnogo napadača koji bi mogli stići na Nou Camp. Prema navodima španskih medija, Xavi je predao upravi jedno zaista zanimljivo i pomalo nevjerovatno ime koje želi u januaru da dođe na Nou Camp.

Mateu Alemany je dobio ime Arthur Cabral koga treba dovesti u januaru. 23-godišnji Cabral je trenutno član Basela i radi se o zaista vrhunskom napadaču kada se pogledaju njegove brojke. Naime, Brazilac je u 24 utakmice postigao 23 gola i pri tome ima 8 asistencija što je zaista fantastična statistika.



Isti izvori navode da bi ova operacija Barcelonu i Alemanyja koštala oko 10 miliona eura, a Xavi smatra da bi mogao daleko više pokazati od Danca i Holanđanina. Napadač je prioritet iz razloga što se Aguero na teren neće vratiti prije februara, a postoji i šansa da okači kopačke o klin zbog zdravstvenih problema.

Xavi nas je iznenadio sa svim dosadašnjim imenima novog napdača, ali ko zna kako bi se oni snašli u njegovom sistemu ipak on zna najbolje šta radi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.