Zamjena za Kantea se nalazi u Ligue 1: Uprava Plavaca u odmaklim pregovorima sa igračevim agentom

Chelsea je sinoć u okviru 5. kola grupne faze Lige prvaka na svom Stamford Bridgeu demolirao veliki Juventus sa 4:0.


Kada su bile izvučene grupe znalo se odmah ko će proći u nok-aut fazu samo se trebalo viditi ko će sa koje pozicije dalje. 

Sinoćnom uvjerljivom pobjedom ekipa Thomas Tuchela je izbila na 1. mjesto i u zadnjem kolu im je potrebna pobjeda kako bi to i obezbjedili jer su u međusobnom duelu bolji od Massimiliano Allegrija i njegove družine. U 37-oj minuti se desila povreda jednog od najboljih igrača Plavaca, a to je zabrinulo sve navijače pa i trenera.



Naime, N'Golo Kante je morao da napusti teren, a na njegovo mjesto je ušao Ruben Loftus-Cheek. Težina povrede nije poznato, a to će se znati u narednom periodu. I prije ove povrede što se desila, a nije poznato u težini, Chelsea uveliko traga za nekim ko će stići u London i biti konkurencija sjajnom Francuzu. Prema navodima poznatog italjanskog stručnjaka za transfere Fabrizio Romana, Tuchel je već pronašao nekoga ko će u dogledno vrijeme zamjeniti omalenog Kantea. 

Riječ je o 21-godišnjoj zvijezdi Monaca, Aurelien Tchouameniju, koji se smatra jednim od mladih najboljih igrača na planeti na svojoj poziciji. Romano navodi da su Plavci uveliko u pregovorima sa igračevim agentom i da je Francuz postao njihova glavna meta za ljetni prelazni rok.



Još navodi da su Real Madrid i Carlo Ancelotti bacili oko na Tchouamenija i da bi zbog toga mogao Chelsea imati velikih problema. Tuchel sigurno neće skloniti Kantea još neko vrijem, ali želi na vrijeme da osigura zamjenu za 30-godišnjeg Francuza. 

Tchouameni je prema Transfermarktu trenutno procjenjen na 35 miliona eura što velikanima poput Reala i Chelsija ne bi trebalo predstavljati problem.

Definitivno je Kante dobio svog nasljednika u reprezentaciji Francuske, a to gdje će on poslje Monaca nastaviti karijeru ostaje nam da sačekamo ljeto.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.