Inter opet želi da napravi mega jak tim: Inzaghi pronašao 3 zvijezde koje želi dovesti na Giuseppe Meazzu

Inter je zbog finansijske krize na kraju minule sezone ostao bez trenera i 2 velike zvijezda.


Iako su osvojili Seriju A nakon 11 godina čekanja bili su praktično prisiljeni da prodaju zvijezde poput Romelu Lukakua i Achraf Hakimija, a zbog njih je otišao i Antonio Conte koga je zamjeno Simone Inzaghi.

Belgijanac je otišao put Londona u Chelsea za cifru od 115 miliona eura, a Marokanac put PSG-a i to za cifru od 60 miliona eura. To je u nekoj mjeri spasilo klub finansijske situacije koja se iz dana u dan popravlja što daje optimizam Inzaghiju da na ljeto opet napravi tim koji će se ravnopravno boriti za Scudetto.



Korona virus je mnoge klubove poremetila na polju finansija pa i Inter, a svi se nadaju da će to ubrzo proći i da će se opet novac rasipati na transfer tržištu. Prema navodima CalcioMercata, Inzaghi na ljeto sprema 3 velika pojačanja koja želi dovesti na Giuseppe Meazzu i da opet budu jako i prvi favoriti za titulu u Seriji A.

Inzaghi je navodno upravi stavio na stol imena Sergej Milinković-Savića, Isca i Davide Frattesija. Reprezentativac Srbije svaki prelazni rok je u centru pažnje, ali za sada je i dalje u Laziju i pravo je pitanje do kada. Što se tiče Isca on je vjerovatno svoju karijeru završio na Santiago Bernabeu i pitanje je samo kada će ga napustiti, na zimu ili ljeto.



22-godišnji Frattesi je član Sassuola i veoma sjajan veznjak koji bi mogao napraviti veliki iskorak u svojoj karijeri. Inzaghi smatra da je vezni red veliki problem njegovog tima i zbog toga planira 3 sjajna veznjaka dovesti na ljeto. Pored dovođenja prioritet je zadržati Nicolo Barellu jednog od najboljih veznjaka u Seriji A. 

Ukoliko misli da napravi respektabilan sastav moraće učiniti sve da zadrži sjajnog 24-godišnjeg Italijana. 

Ova 3 nova igrača ne bi trebali mnogo da koštaju Neroazzurre, a najviše novca bi morali izdvojiti za Srbina. Ostaje nam da sačekamo i vidimo koga će na kraju Inter dovesti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.