Pochettino na pragu odlaska: Uprava Parižana već započela pregovore sa novim, trofejnim, trenerom

Mauricio Pochettino je u januaru 2021. godine imenovan za novog trenera PSG, a na tom mjestu je zamjenio Thomas Tuchela.


U trenutku imenovanja Argentinac je bio bez kluba, tačnije od novembra 2019. godine kada se rastao sa Tottenhamom nije vodio ni jedan klub.

Sada nakon nešto malo manje od godine dana, Pochettino bi mogao napustiti Pariz i vratiti se u Premier ligu. Naime, ugledne novine sa ostrva nagovještavaju da bi Pochettino mogao sjesti na vruću stolicu Manchester Uniteda kao zamjena za Ole Gunnar Solskjaera koji je za vikend poslije novog poraza dobio otkaz.



Da uprava Pariza ne sjedi skrštenih ruku govori činjenica da su i oni već krenuli u potragu za novim trenerom, a izbor je pao na velikom Zinedine Zidaneu. Legenda Real Madrida i reprezentacije Francuske se na kraju minule sezone rastala sa Kraljevskim klubom i bliži se novom aganžmanu. Zidane želi što prije da se vrati trenerskom poslu, a velika mu je želja klupa Francuske od koje za sada još nema ništa. Popularni Zizu zna kako se osvajaju trofeji u Ligi prvaka, a to je potrebno PSG-u.

Uprava Pariza je već kontaktirala Francuza i spremni su da ga imenuju za novog trenera kada Pochettino napusti Park Prinčeva. 

Ova situacija uveliko zavisi od kluba sa Old Trafforda i toga koga će uprava imenovati za novog trenera, a imenovanje se očekuje što skorijem roku.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.