Kane je prošlost, a novi špic stiže iz Serije A: Pep napravio spisak na kom se nalaze 3 zanimljiva imena

Pep Guardiola na sve načine pokušava da Manchester City odvede do dugočekanog pehara Lige prvaka, ali to nikako ne uspjeva.


Minule sezone su bili veoma blizu, ali Thomas Tuchel i Chelsea su se ispriječili u finalu i sa minimalnih 1:0 pehar ipak odnijel u London na Stamford Bridge. 

Tokom ljetnog prelaznog roka su ostali bez Sergio Aguera i sada u napadu imaju samo Gabriel Jesusa kao klasičnog napadača. Pokušavali su popularni Građani dovesti Harry Kanea, ali do samog kraja prelaznog roka Spursi su uspjeli odbiti sve ponude i Englez je ostao na Tottenham Hotspur stadionu.



Prema navodima pojedinih medija sa ostrva, Pep polako odustaje o Kanea i okreće se prema drugim alternativama. Naime, na Apeninskom poluostrvu, tačnije u Seriji A je pronašao napadače koje će pokušati dovesti, a na spisku se nalaze 3 zanimljiva imena.

Dušan Vlahović i Victor Osimhen su okarakterisani kao zvijezde i pravo je pitanje za koga će se odlučiti i ko će na kraju stići na Etihad. Ono što je interesantno jeste da isti izvor navodi da Pep ima još jednu želju u Seriji A, a ime će sve iznenaditi. Naime, Guardiola želi da završi posao oko Rafael Leaoa.
 


Pep smatra da je on jedan od najkompletnijih napdača jer može igrati i po krilu, ali i u srcu šesnaesterca. 22-godišnji Portugalac je postao jedan od najvažnijih igrača u Rossonerima zahvaljujući Stefano Pioliju koji je od njega napravio igrača. 

Napadač je u narednom periodu prioritet za plavi dio Manchestera, a za koga će se odlučiti sjajni trener ostaje nam da sačekamo i vidimo.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.