Sve izvjesniji rastanak Pochettina i PSG-a: Za nasljednika Messi predlaže najbolje moguće rješenje

Odlaskom Ole Gunnar Solskjaera sa mjesta trenera Manchester Uniteda pokrenule su se mnoge priče ko bi mogao Norvežanina nasljediti.


Mauricio Pochettino, sadašnji trener PSG-a, je ime koje se dovodi najviše u vezu sa vrućnom klupom Uniteda i mnogi ga vide kao idealno rješenje. 

Sam Pochettino je nekoliko puta izjavio da bi volio jednog dana se vratiti u Premier ligu, a izgleda da je sada i pravi trenutak da dođe na Old Trafford i ugasi požar. United navodno treba Parižanima platiti 10 miliona eura za Argentinca, ali za sada još nije poznato i u nastavku sezone Michael Carrick će voditi Crvene đavole.



Nije samo Pochettino na listi želja Uniteda za novog trenera. Erik ten Hag, Julen Lopategui, Ernesto Valverde su u opticaju dok je Zinedine Zidane odbacio tu mogućnost da sjedne na klupu Uniteda. Ako se desi da Pochettino napusti klupu Pariza, Lionel Messi ima predlog za upravu koga da dovedu na mjesto prvog trenera. 

Naime, zvijezda tima koji je tokom ljeta stigao na Park Pinčeva, Messi smatra da je najbolja moguća opcija za novog trenera Marcelo Gallardo, sadašnjem treneru River Plate. 45-godišnji Gallardo je na klupi Rivera još od 2014. godine, a ugovor ima do decembra ove godine.



Gallardo je u svojoj igračkoj karijeri nastupao za PSG, a Messi smatra da je on idealan da nasljedi Pochettina. Sa Riverom je osvojio sve što se moglo osvojiti i veoma je uspješan trener, a sanja o tome da jednog dana vodi neki klub u Europi. 

Da li može Messi pomoći Gallardu da dobije fenomenalan aganžman na Europskom tlu sve će zavisiti od Pochettina i njegove budućnosti u Parizu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.