Svrake kreću sa sastavljanjem tima: Howe u Londonu pronašao veliku zvijezdu za budućnost kluba

Newcastle United nikako da izađe iz rezultatske krize i pobjegne sa dna tabele, a na zimu će im trebati dosta zvijezda kako bi ostali u društvu najboljih.


Skoro su popularne Svrake dobile novog, super bogatog, vasnika iz Saudijske Arabije, a riječ je o princu Mohammed bin Salmanu koji je spreman uložiti veliki novac i od Newcastlea napraviti velikana.

Dolaskom bin Salmana Newcastle je postao najbogatiji klub na planeti, a tokom januara će navodno imati oko 200 miliona na raspolaganju za nova pojačanja. Svi su mislili da će na klupu sjesti neko veliko ime, ali ipak nakon nekoliko odbijanja na klupu je sjeo Eddie Howe.



Prema navodima CalcioMercata, Howe je već pikiro metu za zimski prelazni rok, a pronašao ju je u Premier ligi, tačnije u Londonu. Christian Pulisic, član Chelsea ima želju da napusti Stamford Bridge jer nema kontinuitet u igri i nije prva pocija trenera Thomas Tuchela. 

Kai Havertz, Mason Mount, Timo Werner su igrači koji su mu velika konkurencija i upravo zbog njih je ove sezone odigrao samo 280 minuta. Korona virus i povreda su takođe dosta uticale na sjajnog 23-godišnjeg Amerikanca, ali on želi u neki klub gdje bi bio glavni igrač.



Upravo bi to mogao biti u Newcastleu, klubu koji će doživjeti veliku rekonstrukciju u narednim godinama i sa pravim pojačanjima postati itekako konkurentan tim velikanima iz vrha. Još jedan razlog što Pulisic želi da igra u kontinuitetu jeste reprezentacija Amerike i Svjetsko prvenstvo koje se održava krajem sledeće godine. 

Newcastle ima novac i može priuštiti Amerikancu šta god poželi, a nama ostaje da sačekamo zimu i vidimo konkretan potez uprave Svraka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.