Sin legendarnog Gheorghea Hagija pred velikim transferom: Mladi Rumun želja 2 velikana iz Lige petice

Ime Gheorghe Hagi je sigurno svima poznato, legenda rumunskog i svijetskog fudbala ima sina koji je krenuo očevim stopama.


Ianis Hagi je trenutno član Glazgov Rangersa i prema navodima pojedinih medija mladi Rumun bi mogao napraviti veliki iskorak u svojoj karijeri. 

23-godišnji Hagi je svoju karijeru započeo u Rumuniji, tačnije u Academiji Hagi odaklen je otišao u Viitorul gdje se zadržao 2 godine i onda je uslijedio veliki transfer u Fiorentinu. Međutim, u Firenci se nije najbolje snašao i nakon 2 sezone se opet vraća u Rumuniju i Viitorul.



Sledeća destinacija mu je bila Belgija i Genk gdje se zadržao svega pola godine i onda prelazi u Rangers gdje i sada igra i to na izuzetno visokom nivou. Ianis može pokriti sve pozicije na sredini terena, itekako se dobro snalazi na oba krila i kao ofanzivni vezni. Prošle sezone pod palicom Stevena Gerrarda je imao odlične partije i sjajne brojke od 8 golova i čak 15 asistencija na 45 utakmica u svim takmičenjima. 

Bio je jedan od najboljih igrača Rangersa, a sada je veoma blizu odlaska i prema navodima pojedinih medija čak 2 kluba su spremna da ga dovedu. Aston Villa, koju sa klupe predovodi upravo Gerrard, žele dovesti Rumuna. Novi trener je već predao zahtjev upravi da mu se dovede Hagi, jer on smatra da se radi o zaista sjajnom igraču i nekome ko može pomoći klubu.



Drugi klub koji jeste zainteresovan jeste Lyon. Francuski velikan je veoma zainteresovan za Rumuna i prema istim izvorima u narednim danima će poslati Rangersu i zvaničnu ponudu. Lyon želi već na zimu da dovede sjajnog Rumuna. 

Nama ostaje da sačekamo i vidimo gdje će sin legendarnog Hagija završiti i da li će karijera krenuti uzlaznom putanjom i da li će postati veći od oca.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.