Conte krenuo sa čistkom: Italijan se odriče čak 4 zvijezde, a najmanje povjerenja ima u defanzivce

Tottenham započinje novu eru sa Antonio Conteom na klupi i svi se nadaju da je upravo Italijan taj koji će napokon donijeti dugo čekati trofej klubu.


Daniel Levy je nakon samo 4 mjeseca uručio otkaz Nuno Espirito Santu i povjerenje ukazao Conteu koji je minule sezone Interu, nakon 11 godina, donio Scudetto. 

Prema navodima ostrvskih medija, Conte polako razmišlja o potencijalnim pojačanjima koje želi dovesti na zimu, ali isto tako gleda i kojih će se igrača rješiti. Ukoliko Conte želi da napravi tim po svojoj želji uprava će morati izaći u susret i ispoštovati sve njegove zahtjeve.



Isti izvori navode da je Conte već prekrižio 4 igrača i da već sada mogu pakovati kofere. Prvi na spisku jeste, nekada jedan od najskupljih igrača Spursa, Dele Alli. Conte nema povjerenjea u 25-godišnjeg Engleza i na upravi je da pronađe kupca za Allija. 

Drugi na listi jeste Tanguy Ndombele, svakako jedno od največih razočarenja u novijoj istoriji kluba iz Londona. Francuz je prije 2 godine iz Lyona stigao u London za 60 miliona eura i ispostaviće se kao veliki promašaj, i on kao i Alli mogu da gledaju novi klub već na zimu.



Matt Doherty sjajno desno krilo nije ni upola od onog igrača kakav je bio u Wolverhamptonu. Ove sezone svega 439 minuta, a najviše zbog Emerson Royala koji mu je konkurencija i koji igra ispred Irca. Davinson Sanchez je veliki problem za Contea i Italijan želi čim prije da ga se rješi i nađe zamjenu za Kolumbijca. 

Conte želi od Tottenhama da napravi veliki klub koji će imati velike ambicije, ali za to mu je potrebno vrijeme i podrška uprave.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.