Allegri na sve načine pokušava podići klub: Za zimu spremio novog špica i štopera koje želi dovesti

Massimiliano Allgeri je u okviru petog kola Lige prvaka na Stamford Bridgeu protiv Chelsea doživio pravi debakl, a Bianconeri su kući ispraćeni sa 4 komada u mreži.


U Seriji A ne blistaju i na to sve im je došao težak poraz protiv Plavaca što je natjeralo upravu da krenu već razmišljati u budućnost. 

Svi su mislili da će dolazak 54-godišnjeg Italijana na klupu Stare dame promjeniti nešto i da će se opet vratiti na vrh. Međutim, po početku nove sezone stvari ne idu baš najbolje i u Seriji A zauzimaju tek 8. poziciju. U svom prvom mandatu Allegri je od Juvea napravio velesilu koja je dominirala Serijom A i bila jedna od najdominantnijih ekipa na planeti, ali zada je potpuno drugačija situacija.



Odlazak Cristiano Ronalda je pao svima teško i taj hendikep je teško nadomjestiti što se vidi i po rezultatima. Upravo iz tog razloga uprava Bianconera na zimu već razmišlja o potencijalnim pojačanjima, a prema navodima italijanskih medija na zimu se spremaju 2 potpisa.

U pitanju je napadač i štoper. Svi su mislili da će Dušan Vlahović biti prioritet broj 1 u vrhu napada, međutim isti izvori navode da je riječ o drugom Srbinu, Aleksandru Mitroviću. Mitrović je trenutno član Fulhama i smastra se jednim od najboljih napadača u cijelom Championshipu, a nije ni čudo jer na 18 utakmica ima učinak od čak 21 gol pa i ne čudi želja Allegrija da ga dovede.



Drugi na spisku jeste Sven Botman, igrač Lillea, sjajni štoper je svojim partijama skrenuo pažnju mnogih velikana. 21-godišnji Holanđanin je samo za jednu sezonu izrastao u velikog igrača kome se predviđa velika karijera, a Lille je samo odskočna daska. Allegri želi da dovede sjajnog štopera koji će za koju godinu nasljediti Georgie Chiellinija i Leonarda Bonuccija. 

Ostaje da sačekamo zimu i vidimo da li će Juve poslati konkretne ponude i da li će ova 2 sjajna igrača obući dres Bianconera.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.