U Dortmundu su se svi nadali mogućem ostanku Haalanda - Ipak Liga prvaka odredila sudbinu Norvežanina

Erling Haaland je jedan od najtraženijih napadača današnjice i velike su šanse da na ljeto napusti Signal Iduna park.


21-godišnji reprezentativac Norveške je već duži period van stroja zbog povrede i nije bio u mogućnosti da pomogne Borussiji Dormund i reprezentaciji Norveške u boljim rezultatima. 

Norveška se nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo koje se krajem sledeće godine igra u Kataru i to je veliki neuspjeh kako za samu reprezentaciju tako i za jednog od najboljih napadača. Norvežani se nisu čak uspjeli ni kvalifikovati u play-off, pa će Haaland turnir pratiti iz svog doma. Međutim, tu nije bio kraj lošim vjestima za Haalanda. Naime, Dortmund je doživio veliki neuspjeh u Ligi prvaka gdje, u izjednačenoj grupi, njegova ekipa nije uspjela da izbori osminu finala.



Poraz od Sporting Lisabona od 3:1 je koštao Milionere da se zadovolje Europa ligom što je veoma teško palo Norvežaninu. Prema navodima pojedinih njemačkih uglednih listova, Erling je najavio da sada i definitivno želi da napusti Dortmund što je odmah otvorilo mogućnost za velikane da stanu u red i pokušaju potpisati sjajnog napadača. Iako su se svi nadali da će se možda Norvežanin predomisliti i ostati u Dortmundu, rana eliminacija iz Lige prvaka  otvorilo mogućnostima za velikane da stanu u red i pokušaju potpisati sjajnog špica. 

Nakon eliminacije Haaland je bio itekako ljut na svoje saigrače jer smatra da takva ekipa ne bi trebala tako rano ispasti iz najjačeg takmičenja na Starom kontinentu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.