Zbog neodlučnosti Mbappea, PSG razmišlja o budućnosti: Beskrajni talent i zvijezda La Lige želja Pariza

PSG je tokom ljetnog prelaznog roka odbio u više navrata višemilionske iznose za svoju zvijezdu, Kyliana Mbappea.


Međutim, sada postoji velika mogućnost da kao slobodan igrač na kraju sezone napusti Park Prinčeva, a razlog jeste što mu ugovor ističe. 

Još se vodi velika borba oko toga da mu se produži novi ugovor, a isto tako Real Madrid i Florentino Perez čine sve što je u njihovoj moći da pokušaju doći do 22-godišnjeg Francuza. Mauricio Pochettino u svom rosteru ima veliki broj zvijezda, ali zbog neodlučnosti Mbappea mora razmišljati o tome ko će ga zamjeniti ako napusti Pariz.



U nekoliko navrata je Francuz odbijao da produži novi ugovor jer mu je želja da ostvari svoj dječački san i zaigra na Santiago Bernabeu. Iako još nije poznata konačna sudbina Mbappea, Pochettino već polako pravi popis potencijalnih igrača koji će nasljediti fenomenalnog napadača.

Prema navodima francuskih medija, trener Parižana je oko bacio na igrača Atletico Madrida koga smatraju beskranjnim talentom koji nikako da do kraja demonstrira. Riječ je o Joaou Felixu zvijezdi La Lige i najskupljem pojačanju Atletica u istoriji kluba. Prvak Španije je za 21-godišnjeg portugalca prije 2 godine izdvojio nešto malo manje od 130 miliona eura.



Za sada nije opravdao očekivanja i otkako je u Atleticu odigrao je 81 utakmicu i postigao svega 19 golova i uz to ima 9 asistencija. Za igrača koji je enormno plaćen to je zaista poražavajuća statistika. Mnogo se pričalo zadnjih mjeseci da bi Diego Simeone bio spreman da se odrekne usluga sjajnog Felixa jer nije zadovoljan njegovim partijama.

Uveliko taj transfer će zavisiti od toga da li će Mbappe napustiti klub ili ostati, a ako napusti Pariz prvi pik za sada je Felix.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.