Veliki promašaj sa Saulom tjera Tuchela da reaguje: Novi veznjak već pronađen i nalazi se na ostrvu

Thomas Tuchel nakon što je osvojio Ligu prvaka imao je za cilj tokom ljeta da dodatno ojača svoj roster kako bi što spremniji dočekao novu sezonu.


Tokom ljetnog prelaznog roka je stigao skupo plaćeni Romelu Lukaku za koga je Roman Abramovich izdvojio čak 115 miliona eura, a takođe je zadnjeg dana stigao i Saul na pozajmicu. 

28-godišnji Belgijanac se već počeo isplaćivati svojim golovima i odličnim partijama, dok se za Španca može već reći da je veliki promašaj Tuchela. Njemački stručnjak na klupi Chelsija je želio da ojača svoj tim sa još jednim kvalitetnim veznjakom, ali dolazak 26-godišnjeg Saula je bila velika greška.



Odigrao je svega 2 utakmice do sada, tačnije 121 minutu, i Tuchel je može se raći već zaboravio na sjajnog veznjaka. Postoje već priče da bi Saul mogao biti vraćen u Atletico Madrid odakle je i došao te da neće biti njegov ugovor otkupljen. Upravo iz tog razloga Tuchel je već počeo da traži novog veznjaka koji će ipak donijeti neke novine u veznom redu Plavaca. 

Prema navodima ostrvskih medija oko je bacio na zvijezdu Southamptona, James Ward-Prowsea. Kapiten popularnih Svetaca i jedan od najboljih igrača bi napokon mogao napraviti iskorak u karijeri i zaigrati za nekog velikana.



Neće biti lako Tuchelu da dođe do 26-godišnjeg Engleza jer su za njegove usluge zainteresovani Liverpool i Manchester United, a tokom ljeta je Aston Villa pokušala da ga dovede međutim bez uspjeha. Isti izvori navode da bi ga Southampton mogao pustiti za oko 50 miliona eura, ali problem predstavlja to što on svoju cijlu karijeru je upravo na St Mary's stadionu. 

Tuchelu je pod hitno potreban još jedan vrhunski veznjak i nije čudo što je upravo bacio oko na zvijezdu Southamptona. 

Ono što je sigurno da će Roman dati novac, ali ono što više brine Plavce jeste to da li Englez želi napustiti klub ili želi ostati velika legenda Southamptona.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.