Arteta ne odustaje: Lacazette odlazi, a Topnici za njegovog nasljednika izdvajaju čak 70 miliona eura

Mikal Arteta je na užasan način započeo novu sezonu i sa 3 uvodna poraza dobro uzdrmao svoju stolicu na Emiratesu.


Međutim, ubrzo je on izašao iz te krize i u sledeća 4 kola od maksimalnih 12 bodova osvojio 10 i sigurno sačuvao status trenera Topnika na još neki period. 

Reprezentativna pauza će sigurno dobro doći da se još malo novi fudbaleri uigraju i da stvari dođu na svoje. Mnogo se priča o tome da bi Arteta mogao ostati bez sjajnog Alexander Lacazetta koji nije spreman da produži novi ugovor i želi da napusti London.



Tokom ljeta su Topnici bili najveći potrošači na transfer tržištu gdje su potrošili nešto malo više od 165 miliona eura. Ipak, tehnički direktor Arsenala Edu navodi da tu ne misle stati, a navodno već spremaju pravu bombu i sjajnog napadača koji će zamjeniti 30-godišnjeg Lacazetta. 

Arteta nema namjeru odustati od sjajnog napadača Real Sociedada, Alexander Isaka koga su željeli i tokom ljeta dovesti, ali nisu uspjeli. Isak se pokazao kao vrhunski mladi napadač čime je privukao pažnju velikana na sebe, a Arsenal želi po svaku cijenu da ga dovede u London kako bi imali dugoročno rješenje u špicu.



Prema navodima football.londona, Arsenal je ozbiljan u namjeri da krene po reprezentativca Švedske i navodno spremaju ponudu od 70 miliona eura. Arteta smatra da bi dolazak Isaka itekako podigao nivo igre Topnika na veći level, ali pitanje da li će pobjediti konkurenciju. 

Navodno za 22-godišnjeg napadača je zainteresovan Jurgen Klopp i Liverpool te nas očekuje velika borba oko njegovog potpisa, a Sociedad će ga teško uspjeti zadržati u svojim redovima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.