Mogući odlazak Sulea otvara vrata nadolazećoj zvijezdi: Bayern u Ligue 1 pronašao vrhunskog štopera

Bayern Munchen je tokom ljetnog prelaznog roka kupovao igrače koji su, novom treneru Julian Nagelsmannu, bili neophodni.


U klub su stigli Dayot Upamecano i Marcel Sabitzer, oba su kao i trener stigli iz Leipziga i veoma se dobro poznaju. 

Uprkos činjenici da mladi stručnjak na klupi Bayerna ima veoma perspektivne igrače na mjestu štopera, željan je da tu poziciju još dodatno ojača. Novopridošli Upamecano, Lucas Hernandez i Niklas Sule su štopere koje ima na raspolaganju 34-godišnji Njemac.



U veoma teškoj i napornoj sezoni i borbi na više frontova potrebano je dodatno ojačati zadnju liniju. Sada kada se priča o tome da Sule planira napustiti Munchen, jer ne želi produžiti novi ugovor, potrebno je još jedno kvalitetno pojačanje. Prema navodima njemačkih medija pojačanje je već pronađeno i prati se još od prošle godine. 

Riječ je o mladom štoperu Svenu Botmanu koji je trenutno igrač prvaka Ligue 1, Lillea. 21-godišnji Holanđanin je ljeta 2020. godine iz redova Heerenveena stigao u Ligue 1 za 8 miliona eura i bio veoma bitan igrač u osvajanju titule i prekidu serije PSG-a.



Tokom ovoga ljetnog prelaznog roka, Bayern je pomno pratio mladoh Botmana, a Atletico Madrid želio da ga dovede međutim bez uspjeha. Sada već na zimu Nagelsmann želi da ojača svoju odbranu i prema istim izvorima za to će mu trebati minimalno 30 miliona eura. 

Ove sezone Botman je stub odbrane Lillea i u 12 utakmica koliko je odigrao na terenu je proveo sve i jedan minut. 

Nagelsmann smatra da bi mladi Holanđanin mogao činiti idealan štoperski tandem za budućnost sa 22-godišnjim Upamecanom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.