Treće ne za nove vlasnike Newcastlea: Nakon Contea i Rodgersa još jedna zvijezda odbila posao

Newcastle United je dobio nove vlasnike i to ne bilo kakve, dolaskom bogataša iz Saudijske Arabije popularne Svrake su postale najbogatiji klub na svijetu.


Mohammed bin Salman je prije nekoliko dana kupio klub koji je odavno želio, a sada je spreman da uloži velika novčana sredstva i napravi od njih velikana. 

Ipak, iako imaju novac sastavljanje tima neće biti lako i jednostavno. Klub će za zimski prelazni rok na raspolaganju imati čak 200 miliona eura, a ono što je trenutno prioritet novim vlasnicima jeste pronalazak novog zvučnog imena na mjestu trenera.



Trener koji će svojim imenom moći privući neka velika imena i ono što je najvažnije svojim znanjem moći da vodi projekat koji je zamišljen od strane novih bogatih vlasnika. Međutim, novi vlasnici su za sada dobili i treće "ne" od trenera za koje su bili zainteresovani. 

Prema navodima ostrvskih medija, nakon što su svoje ponude odbili Antonio Conte i Brendan Rodgers, nove vlasnike je odbio i bivši trener Real Madrida, Zinedine Zidane. Francuz je Santiago Bernabeu napustio tokom ljeta, a na njegovo mjesto je stigao Carlo Ancelotti.



Sjajni Zidane je sa Realom ostvario nevjerovatan uspjeh kada je 3 godine zaredom osvajao Ligu prvaka. Novi vlasnici su poslali ponudu Zidaneu koji je trenutno bez posla, međutim on je to odbio jer on sanja o poslu kao selektor reprezentacije Francuske ili da sjedne u stolicu Juventusa. 

Isti izvori navode da je trenutni favorit za novog trenera Svraka legenda Chelsija i bivši trener Plavaca Frank Lampard. 

Biće veoma zanimljivo viditi koga će novi vlasnici uspjeti nagovoriti da dođe na veoma zahtjevnu stolicu, a jedino što je itno da novca neće ne nedostajati.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.