Nagelsmanna na ljeto očekuju veliki problemi: 2 zvijezde napuštaju Allianz Arenu potpuno besplatno

Bayern Munchen su tokom ljeta napustila nekolicina igrača među kojima i neki veoma bitni, poput David Alabe, Javi Martineza i Jerome Boatenga, a takođe je promjenjen i trener.


Na mjesto Hansi Flicka je stigao Julien Nagelsmann dojučerašnji trener velikog rivala Leipziga i u novu sezonu je ušao izuzetno dobro. 

Što se tiče pojačanja u klub su stigli Dayot Upamecano i Marcel Sabitzer, oba iz redova Leipziga čime je direktan konkurent za osvajanje Bundeslige itekako oslabljen. Uprava i Nagelsmann uveliko razmišljaju o budućnosti kluba i novim pojačanjima.



Glavni cilj je trenutno da se zadrži postojeći igrački kadar, a to su učinili sa produživanjem novih ugovora sa Joshua Kimmichom i Leon Goretskom, i tako se obezbjedili u budućnosti. Ono što predstavlja problem jeste novi ugovor sa najboljim igračem i napadačem Robertom Lewandowskim, ali se nadaju da će i to uspjeti do kraja sezone završiti i da će Poljak okačiti kopačke o klin na Allianz Areni.

Ipak, Bayern bi mogao izgubiti Corentin Tolissoa i Kingsley Comana potpuno besplatno, navodi Bild. Tolisso ostaje bez ugovora na kraju sezone i Bayern nije sprema da produži saradnju sa sjajnim 27-godišnjim veznjakom. Francuz će već od 1. januara biti dostupan za pregovore oko nove sredine, a uprava Bayerna to upražnjeno mjesto želi nadomjestiti zvijezdom Barcelon, Frenkie de Jongom.



Što se tiče Comana, tu je situacija malo ohrabrujuća jer njemu ugovor ističe 2023. godine i imaju sezonu duže da pronađu kupca za 25-godišnjeg Francuza. Coman ne želi ostati u klubu jer nije starter, a klub je spreman da ga proda što prije kako bi zaradio određena novčana sredstva koja bi odmah uložili u adekvatnu zamjenu, a postoji mogućnost da potencijalni kupci sačekaju i dovedu ga besplatno. 

Isti izvor navodi da su Cody Gakpo, Luis Diaz i Timo Werner na radaru Bavaraca ako tokom ljeta uspiju prodati Comana. 

Bayern će ostati bez sjajnih igrača to je gotovo sigurno, ali isto tako bi trebale stići vrhunske zamjene.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.