Zaboravljeni Marcelo nije u Ancelottijevim planovima: Sledeći korak poznat, a nije kraj velike karijere

Smjena generacija u Real Madridu je uveliko počela, a ono što predstavlja problem novom-starom treneru Carlo Ancelottiju jeste što nisu pronađene adekvatne zamjene na vrijeme.


Sergio Ramos je u poznim godinama napustio Santiago Bernabeu, a zamjena je stigla iz Bayern Munchena u vidu Davida Alabe. 

Takođe je otišao i Raphael Varane, a umjesto njega niko nije doveden. Vjerovatno će na kraju ove sezone klub napustiti i Luka Modrić, a umjesto njega je doveden Eduardo Camavinga koji se već isplaćuje Kraljevskom klubu.



18-godišnji Francuz će sigurno naučiti nešto od Hrvata do kraja sezone i mogao bi biti "novi Modrić" na Santiago Bernabeu i dominirati veznim redom u narednoj deceniji. Od igrača koji su prešli 30 godina su tu još Toni Kroos, Karim Benzema, Marcelo, Nacho Fernández, Eden Hazard, Gareth Bale i Lucas Vázquez, a za očekivati je da igraju još koju godinu. 

Jedan od ključnih igrača Reala, a koji se sada potpuno zaboravljen, jeste Marcelo. Brazilac je ove sezone odigrao svega 2 minuta, a trenutno se oporavlja od povrede. Sjajni lijevi bek na vrhuncu karijere je bio najbolji na svojoj poziciji na svijetu, a bio je i dio ekipe Reala koja je osvojila 4 Lige prvaka u 5 godina i dominirala Europom.



Pravo je pitanje i kada bude zdrav da li će biti u planovima Ancelottija, i prema navodima špnaskih medija spreman je da napusti Real. Sledeći korak je već poznat, a to neće biti penzija nego povratak u klub u kome je počeo profesionalnu karijeru. Isti izvori navode da će on na kraju sezone postati novi igrač Fluminensea i da je sve dogovoreno između igrača i bivšeg kluba. 

Želja mu je da okači kopačke o klin tamo gdje je i započeo karijeru i sigurno da će ostati upamćen kao legenda španskog i brazilskog velikana.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.