Sinoć srušio Urugvaj i skrenuo pažnju na sebe: Agent Raphinhe potvrdio interes velikana sa ostrva

U okviru 12. kola Južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Kataru meč su odigrali domaćin Brazil i Urugvaj, a rezultat je glasio 4:1 za izabranike selektora Titea.


Najzaslužniji za tako ubjedljiv trijumf je igrač Leeds Uniteda, Raphinha, koji je 2 puta tresao mrežu nemoćnog Muslere.

Ova 2 gola su mu prvi golovi za nacionalnu selekciju, a ovo mu je bio tek treći meč za Brazil. Sjajna partija nije ostala nezapažena i već se ozbiljno raspituju za njegove usluge. Bivša zvijezda Barcelone, Porta i Chelsija, a sada fudbalski agent Deco a čiji je Raphina klijent, je potvrdio interes velikana sa ostrva.



Deco u intervju za brazilski Globo rekao. "Sigurno da postoji mnogo klubova koji su zainteresovani za mog klijenta. Liverpool je jedan od njih i već su imali nekoliko pitanja u vezi njega, ali još ništa službeno. Raphinha je sretan u Leedsu, ali će sigurno doći trenutak kada će htjeti napraviti iskorak u karijeri", rekla je legenda i dodala.

"On ima ugovor na još 3 godine, ali u njemu nema ništa posebno što bi moglo da sprječi eventualni transfer. Leeds je svjestan trenutne situacije i naravno da će željeti da ga prodaju za što veći novac, a na Brazilcu je da napreduje što je bolje moguće", bio je jasan Deco za Globo.



Jurgen Klopp i Liverpool, kao najzainteresovaniji za 24-godišnjeg Raphinhu, traže nove ofanzivne igrače koji bi u bliskoj budućnosti mogli zamjeniti strašan trio Mane, Salah, Firmino. Raphinha je stigao prošle godine na ostrvo iz Rennes u transferu vrijednom nešto malo manje od 20 miliona eura. Ove sezone u Premier ligi je odigrao 7 utakmica i pri tome postigao 3 gola.

Njegova trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 32 miliona eura, a ako se odluče na prodaju sigurno da će zaraditi još više novca.

Nastavi li sa sjajnim partijama već na kraju sezone bi se moglo desiti da Klopp krene u konkretan napad i Brazilca dovede na Anfield.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.