Vrijeme na Old Traffordu za Martiala je isteklo: Zamjena pronađena u Bundesligi i bivšem igraču PSG-a

Sada već davne 2015. godine iz redova Monaca na Old Trafford je stigao tada 19-godišnji Anthony Martial i to za cifru od 60 miliona eura.


U to vrijeme je bio najskuplji igrač Crvenih đavola, ali od tada do danas nije opravdao uloženi novac i sve se više pojavljuje informacija da će napustiti klub do kraja sezone.

Francuz se smatrao za jednog od najvećih talenata na planeti u tom trenutku, a United je uspio da ga kupi i pobjedi jaku konkurenciju koju su činili Real Madrid, Barcelona i Juventus. Očekivanja nisu ispunjena i uprava na čelu sa Ole Gunnar Solskjaerom traži kupca za 25-godišnjeg Martiala.



Ponuda sigurno neće manjkati, ali je pravo pitanje koliko će novca moći United izvući njegovom prodajom. Taj novac će odmah uložiti u njegovu zamjenu koja je već spremana i nalazi se u Bundesligi. Prema navodima ostrvskih medija Francuz će biti zamjenjen drugim Francuzom. 

Riječ je o Moussa Diabyju, 22-godišnjem krilnom napadaču Bayer Leverkusena koji se smatra veoma talentovanim mladim igračem i budućnom zvijezdom, baš onakvom kakvom se smatrao Martial u svoje vrijeme.



Već nekoliko velikana se raspituje za usluge Francuza, a to je idealna prilika za Bayer da zaradi veliki novac. Prema Transfermartku njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 42 miliona eura, a u Leverkusen je stigao prije 2 godine iz redova PSG-a za svega 15 miliona. Ove sezone je na 10 utakmica u svim takmičenjima postigao 4 gola i ima 1 asistenciju. 

Zbog toga što Diaby ima ugovor do 2025. godine Leverkusen zadovoljno trlja ruke jer mogu uzeti veliki novac, a United ga svakako ima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.