Na pomolu slatka osveta: Milan je od gradskog rivala izgubio Calhanoglua, ali sada uzvraća udarac

Bili smo svjedoci velike izdaje tokom ljeta, a u glavnoj ulozi je bio Hakan Calhanoglu i njego transfer iz Milana u Inter.


Uprava Rossonera se nije uspjela dogovoriti oko novog ugovora sa Turčinom, a to su Neroazzurri vješto iskoristili i u besplatnom transferu stigli do sjajnog veznjaka. 

Navijači Milana nikada to neće oprostiti 27-godišnjem Hakanu, ali danas u svijetu fudbala je sve moguće. Takođe tokom ljeta Milan je ostao i bez golmana Gianluigi Donnarumme, koji je kao i Turčin, zbog novog ugovora napustio Milan i otišao u Ligue 1, tačnije u PSG.



Odlazak golmana je bio veoma bolan za sve u Milanu, ali zamjena je ubrzo stigla već se počinje isplaćivati. Ako je vjerovati medijima na Apeninskom poluostrvu, Milan sada sprema slatku osvetu i želi sada on da otme gradskom rivalu zvijezdu tima. 

Naime, riječ je o Marcelo Brozoviću sjajnom veznjaku kome ugovor ističe na kraju sezone, a još nema naznaka da će biti produžen novi. Sada Paolo Maldini i Stefano Pioli spremaju pakleni plan kako bi došli do reprezentativca Hrvatske i napravili slatku osvetu Neroazzurrima.



Veznjak želi ostati u Interu, ali za to želi povećanje plate koje u ovom trenutku izgleda nije izvodljivo jer je klub u fiansijskim problemima. Cijelu situaciju prati Milan i spremni su ponuditi ono što traži Brozović samo kako bi došli do njega.

28-godišnji Hrvat je jedan od najboljih i najkonstantnijih igrača Intera i to bi bio veliki udarac za Simone Inzaghija ako ostanu bez njega.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.