Solskjaer odredio metu za zimu: Vezni red Uniteda dobija ozbiljnu konkurenciju - Stiže zvijezda Lisica

Manchester United je tokom ljeta potrošio ozbiljan novac, a u klub su stigli Jadon Sancho, Cristiano Ronaldo i Raphael Varane.


Crveni đavoli su za 3 pojačanja morali da izdvoje čak 140 miliona eura, ali za sada se i dalje muče sa rezultatima koji ne mogu da zadovolje navijače. 

Zadnjih 6 utakmica u svim takmičenjima Ole Gunnar Solskjaer je ostvario samo 2 pobjede što nikako ne može da raduje navijače. Upravo norveški stručnjak na klupi Uniteda smatra da je najveći problem vezni red i zato je sam sebi zadao cilj tokom zimskog prelaznog roka.



Prema navodima ostrvskih medija, taj cilj jeste pronalazak jednog vrhunskog veznjaka koji će odrađivati zadatke koji se od njega traže. Navodno je već pronađen i to na ostrvu u bivšem prvaku Pemier lige, Leicesteru. 

Riječ je o Wilfred Ndidiju koji se smatra jednim od najboljih igrača Premier lige na poziciji zadnjeg veznog. 24-godišnji Nigerijac je pod vodstvom Brendana Rodgersa itekako napredovao i izrastao u pravu zvijezdu popularnih Lisica. Leicester ima loš početak sezone i nemaju neke velike ambicije što bi moglo natjerati Ndidija da već na zimu prmjeni sredinu.



Solskjaer je odavno bio zainteresovan za sjajnog Nigerijca, ali nikako nije vukao konkretne poteze da ga dovede na Old Trafford. Sada bi mogao iskoristiti ovu situaciju i pokušati ga dovesti čime bi Fred, Scott McTominay i Nemanja Matić dobili ozbiljnu konkurenciju u veznom redu.

Ndidi je u januaru 2017. godine za nešto malo manje od 20 miliona stigao u King Power stadion, a danas je prema Transfermarktu njegova tržišna cijena 60 miliona eura.

Sigurno da će Rodgers i Leicester fino zaraditi ukoliko se odluče prodati jednog od najboljih igrača.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.