Svestrani veznjak na izlaznim vratima zbog Grealisha: Juve koristi priliku da dođe do vrhunskog pojačanja

Manchester City je tokom ljeta doveo sjajnog Jack Grealisha, za nešto malo manje od 120 miliona eura, ali se mnogi pitaju zašto su to uradili kada imaju nekoliko odličnih ofanzivaca.


Pep Guardiola zna najbolje zašto je doveo 26-godišnjeg Engleza iz Aston Ville, ali nezadovoljstvo kod nekih igrača je vidljivo i to su javno izrazili. 

Raheem Sterling i Bernardo Silva su igrači koji nisu zadovoljni svojoj ulogom u timu ove sezone i spremni su napustiti Etihad. Nekada su i jedan i drugi bili nosioci igre i glavni igrači, a sada pogotovo od dolaska Grealisha su znali utakmice počinjati sa klupe, dok u nekima nisi ni ulazili u igru.



Upravo Juventus i Massimiliano Allegri žele to da iskoriste i dovedu sjajnog veznjaka koji im je prijeko potreban. Riječ je o Bernardo Silvi svestranom veznjaku koga Allegri naprosto obožava i već je navodno stupio u kontakt sa popularnim Građanima ko potencijalnog transfera. 

Prema navodima CalcioMercata, Juve je spreman da ga dovede na pozajmicu dok City želi novac kako bi nadoknadio novac potrošen tokom ljeta za Grealisha. Situacija u Juventusu nije baš najsjajnija i stoga su u mogućnosti da ga dovedu samo na pozajmicu, ali sa pravom otkupa na kraju sezone.



Bianconeri nisu baš najbolje ušli u novu sezoni i Allegri želi da se dodatno ojača na zimu kako bi uhvatili korak za vodećim u Seriji A. Guardila na raspolaganju ima zaista fenomenalne igrače i odlazak 27-godišnjeg Portugalca se sigurno ne bi toliko osjetio. 

Do zimskog prelaznog roka nije ostalo mnogo i pravo je pitanje da li će Allegri uspjeti pridobiti veznjaka koji im je neophodan za nastavak sezone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.